Product toegevoegd aan winkelmand

Buurtbemiddeling

Vervolgovereenkomst buurtbemiddeling Amsterdam, 2016-2018

29 juni 2016

In het vervolgconvenant buurtbemiddeling hebben de gemeente Amsterdam, de politie (eenheid Amsterdam), de leden van de Amsterdamse federatie van woningbouwcorporaties, de stadsdelen in Amsterdam, de huurdersvereniging Amsterdam en stichting Beterburen afspraken gemaakt over buurtbemiddeling.

Over buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling is het bemiddelen in conflicten tussen buren of personen uit een buurt of wijk, onder leiding van twee onafhankelijke, onpartijdige bemiddelaars. Bemiddelaars hebben een door het CCV erkende basistraining buurtbemiddeling gevolgd, doen mee aan de intervisie-avonden en volgen jaarlijks extra nascholing.

Inhoud van de samenwerking

Binnen Amsterdam heeft Beterburen in 2004 het initiatief genomen om te gaan samenwerken met buurtbemiddeling. Dit initiatief is door de gemeente en de politie overgenomen. Vanaf 2007 zijn de Amsterdamse corporaties hierbij aangesloten. In deze vierde vervolgovereenkomst wordt de inhoud van deze samenwerking beschreven voor 2016-2018. Er wordt onder meer ingegaan op de financiering, doelen en verantwoordelijkheden.