Product toegevoegd aan winkelmand

Buurtbemiddeling


Filter nieuwsberichten

  Gratama Wetenschapsprijs voor aanpak zeer asociale en overlast gevende mensen

  04 juli 2016

  Michel Vols heeft de Gratama Wetenschapsprijs gekregen voor zijn spraakmakende onderzoek naar de aanpak van 'neighbours from hell': zeer asociale en overlast gevende mensen. Hij ontving de prijs tevens voor zijn internationale prestaties en zijn inzet voor het maatschappelijk zichtbaar maken van wetenschappelijke onderzoeksresultaten. Vols is adjunct hoogleraar openbare-orderecht bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  lees meer

  Expertteam aanpak Woonoverlast is van start gegaan

  08 juni 2016

  Bent u betrokken bij de aanpak van woonoverlast? Dan is het goed te weten dat er een expertteam is. Sinds 19 mei staat het expertteam aanpak woonoverlast voor u klaar. Een nieuwe stap is gezet in de landelijke aanpak van woonoverlast. Wilt u weten wat dit voor u betekent, lees dan verder.

  lees meer

  Buurtbemiddeling succesvol in Rheden, Rozendaal en Doesburg

  03 juni 2016

  In Rheden, Rozendaal en Doesburg zijn vorig jaar 83 procent van de aanmeldingen buurtbemiddeling succesvol opgelost. Ook weten inwoners de weg naar buurtbemiddeling steeds beter weten te vinden. In 5 jaar tijd zijn de aanmeldingen voor buurtbemiddeling gestegen van 55 naar 111.

  lees meer

  TV-rechter Frank Visser nieuwe ambassadeur buurtbemiddeling

  18 mei 2016

  De bekende tv-rechter meester Frank Visser wordt ambassadeur voor Buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is een methode waarbij getrainde vrijwilligers buren helpen het contact te herstellen en samen oplossingen te bedenken voor hun conflicten. Vaak wordt zo escalatie voorkomen. De organisatie Buurtbemiddeling zegt dat twee derde van alle conflicten in de buurt via buurtbemiddeling worden opgelost.

  lees meer

  Burenruzie loopt soms uit de hand

  10 mei 2016

  Een burenruzie die zo totaal uit de hand loopt, dat buurtbewoners een website maken waarop meldingen gedaan kunnen worden. Volgens Frannie Herder van het CCV is het ook lastig: “Een zaak zoals deze loopt te lang. De gemeente kan beter worden betrokken. Of de woningcorporatie van de bewoner in kwestie”, vertelt ze in Metro Nieuws.

  lees meer

  20 jaar buurtbemiddeling en landelijke coördinatorendag buurtbemiddeling

  17 maart 2016

  In het Utrechtse Spoorwegmuseum vond vandaag de landelijke coördinatorendag Buurtbemiddeling plaats, onder het motto 'Buurtbemiddeling loopt als een trein'. "En dat doet het al 20 jaar!", vertelt CCV-adviseur buurtbemiddeling Frannie Herder. "Dus er was vandaag alle reden voor een feestelijke en inspirerende bijeenkomst."

  lees meer

  Zwolle ziet piek in buurtbemiddeling

  09 maart 2016

  Buurtbemiddeling Zwolle zag een piek in de aanvragen in januari en februari. De organisatie bemiddelt bij burenoverlast. Deze piek is opvallend, meestal zijn de meeste aanvragen in mei, juni en juli.

  lees meer

  Buurtbemiddeling Nederland: goed voorbeeld voor Denemarken

  07 maart 2016

  Niet alleen in Nederland, maar ook in Denemarken komen veel burenconflicten voor. Buurtbemiddeling is er echter nog onbekend terrein. Daar komt op korte termijn verandering in. CCV-adviseur Frannie Herder gaf afgelopen week een presentatie aan de Denen. “Buurtbemiddeling kan ook in Denemarken een bijdrage leveren aan het oplossen van problemen tussen buren.”

  lees meer