Product toegevoegd aan winkelmand

Buurtbemiddeling


Filter nieuwsberichten

  Stedennetwerk G32: Kwetsbare wijk verslechtert

  07 maart 2017

  In bijna 40% van de kwetsbare wijken daalde de leefbaarheid sinds 2012. Dit komt vooral door minder investeringen in de fysieke leefomgeving en de concentratie van kwetsbare groepen in deze wijken. Dit blijkt uit onderzoek van Platform31, in opdracht van het Stedennetwerk G32, in meer dan 130 kwetsbare wijken.

  lees meer

  Actuele jurisprudentie woonoverlast

  26 januari 2017

  De aanpak van woonoverlast is zeer actueel en vraagt continu om nieuwe mogelijkheden en voorbeelden uit de praktijk. De CCV-themasite hetccv-woonoverlast.nl bevat essentiële informatie die u kunt gebruiken bij de aanpak van woonoverlast. Bijvoorbeeld jurisprudentie en de tool 'beoordeel uw casus'.

  lees meer

  Secondant: terugblik op 2016 in 10 hoogtepunten

  04 januari 2017

  De wijk-GGD’er vult het hiaat op tussen zorg en veiligheid. De organisatoren van Lowlands scherpen de eisen van hun vergunningaanvragen scherper aan om de risico’s te verkleinen. In het Rotterdamse Tussendijke belt de gemeente aan bij ieder huishouden om de wijk te verbeteren.

  lees meer

  Bezuinigingen op criminaliteitspreventie van de baan

  09 december 2016

  Het CCV is verheugd dat de Tweede Kamer gistermiddag de aangekondigde bezuinigingen op het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid ongedaan heeft gemaakt. Via een aangenomen amendement op de begroting van Veiligheid en Justitie heeft de Kamer geregeld dat er extra geld wordt uitgetrokken voor criminaliteitspreventie.

  lees meer

  Bezuinigingen CCV staan haaks op kabinetsbeleid

  22 november 2016

  Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), biedt dinsdag 22 november de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie, in persoon van Madeleine van Toorenburg, een petitie aan. In de petitie roepen het CCV en meer dan 15 publieke en private partijen het kabinet op om de voorgenomen bezuiniging op het CCV terug te draaien.

  lees meer