Product toegevoegd aan winkelmand

Buurtbemiddeling


Filter nieuwsberichten

  Complexe burenruzies nemen toe

  05 september 2017

  Blaffende honden, elke dag een mopperende buurman aan de deur en in de verte twee ruziënde buurtbewoners… Vorig jaar bemiddelden getrainde buurtbemiddelaars in ruim 13.000 overlastzaken. Dat is meer dan het jaar ervoor. Opvallend is dat het aantal complexe problemen toeneemt. Dit blijkt uit de benchmark buurtbemiddeling van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

  lees meer

  250e project buurtbemiddeling van start in Tholen

  06 juli 2017

  Op het Zeeuwse Tholen ging vandaag buurtbemiddeling van start. Burgemeester Van de Velde gaf het startschot voor dit project, en sneed een taart aan met het kersverse logo van Buurtbemiddeling: een landelijke methode met bewezen effect.

  lees meer

  Rotterdamse aanpak woonoverlast is een succes

  22 juni 2017

  In 2016 verminderde het aantal gevallen van woonoverlast aanzienlijk. Zo'n 79% van de ernstige woonoverlast is bovendien binnen 6 maanden beëindigd. Dat blijkt uit het jaarverslag Woonoverlast 2016 van de gemeente Rotterdam.

  lees meer

  DAS: Burenruzies escaleren steeds vaker

  12 juni 2017

  Burenruzies escaleren steeds meer. Dit concludeert juridisch en financieel dienstverlener DAS. Buren dagen elkaar het liefst direct voor de rechter. Kansen om de ruzie onderling te regelen buiten de rechter om, blijven onbenut.

  lees meer

  Studentenbuurtbemiddelaars in Maastricht

  30 mei 2017

  In Maastricht gaan 18 studenten aan de slag als jongerenbuurtbemiddelaar. Zij richten zich specifiek op de dialoog tussen studenten en buurtbewoners. Maastricht is de eerste stad waar studentenbuurtbemiddelaars op deze manier aan de slag gaan.

  lees meer

  Buurtbemiddeling Coevorden officieel erkend

  15 mei 2017

  Buurtbemiddeling Coevorden is door het CCV officieel erkend als buurtbemiddelingsorganisatie. Met de landelijke erkenning voldoet de organisatie aan de kwaliteitscriteria en de bijbehorende eisen die CCV stelt.

  lees meer