Product toegevoegd aan winkelmand

Buurtbemiddeling


Filter nieuwsberichten

  ‘Het CCV en Leger des Heils hebben veel raakvlakken’

  01 augustus 2018

  Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, noemt zijn werkbezoek aan het Leger des Heils Midden Nederland gisteren indrukwekkend. Hij sprak in beschermde woonvorm Cederhorst in Amersfoort met mensen die zowel een psychisch als verslavingsprobleem hebben. Ook nam hij een kijkje bij dagbesteding 50 I 50 aan de Zeehaenkade in Utrecht, waar hij zelf ook nog even de handen uit de mouwen stak.

  lees meer

  Reimerswaal en Kapelle starten proef met buurtbemiddeling

  16 juli 2018

  De gemeenten Reimerswaal en Kapelle beginnen een pilot met buurtbemiddeling. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft bij de gemeente Reimerswaal aangegeven dat buurtbemiddeling al jaren vruchten afwerpt. "Ruim tweederde van de conflicten wordt opgelost. In Goes en Schouwen-Duiveland, waar buurtbemiddeling al actief is, lopen de percentages zelfs op tot 75%."

  lees meer

  Win een CCV'er!

  05 juli 2018

  Je hebt in je dagelijks werk zoveel losse eindjes waar je niet aan toekomt. Je baalt ervan want ze verdienen je aandacht. Win daarom nu 1, 2 of meer weken een CCV’er in huis die je werk uit handen neemt. Lees snel verder.

  lees meer

  Regiosessies Wet aanpak woonoverlast

  23 mei 2018

  Het CCV hield de afgelopen maanden 8 regiosessies over de Wet aanpak Woonoverlast. In deze sessies werd uitgebreid stilgestaan bij de invoering van de nieuwe wet en wat dat betekent voor gemeenten, corporaties en andere partners in de regio. U kunt zich nu opgeven voor de regiosessie die op dinsdag 12 juni wordt gehouden in Lelystad.

  lees meer

  Analyse veiligheid in verkiezingsprogramma’s grote steden: Grotere rol voor wijkagent en inwoner

  08 maart 2018

  In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart heeft het CCV de verkiezingsprogramma’s van politieke partijen uit de grote steden geanalyseerd* op het onderwerp veiligheid. Uit de analyse blijkt dat politieke partijen veel aandacht hebben voor de politie in het algemeen en de wijkagent in het bijzonder. Ook willen veel partijen inwoners stimuleren een actieve bijdrage te leveren aan de veiligheid in hun eigen wijk.

  lees meer