Product toegevoegd aan winkelmand

Buurtbemiddeling


Filter nieuwsberichten

  Meer Nederlanders ergeren zich aan lawaai van de buren

  06 december 2018

  Ergernis nummer 1 onder Nederlanders: geluidsoverlast van buren. De overlast nam de afgelopen 3 jaren met 10% toe. Dat blijkt uit een analyse van de Volkskrant. Volgens de krant zitten de politie, gemeenten en woningcorporaties met dit probleem in hun maag.

  lees meer

  Blog Patrick van den Brink: Het zullen je ouders maar zijn

  25 oktober 2018

  Dagelijks neem ik als ik op kantoor ben tijdens de lunch de kranten door. Ik ben altijd weer geraakt door het nieuws van senioren die door babbeltrucs of soms door grof geweld in hun eigen huis van hun spullen worden beroofd. Het zal je vader of moeder maar zijn die dat overkomt.

  lees meer

  Veiligheidsbeleving 2018 wordt vergroot door buurtpreventieapp

  27 september 2018

  Is digitale buurtpreventie succesvol in Nederland? Deze vraag stond centraal in het onderzoek dat het ministerie van Justitie en Veiligheid liet uitvoeren door Avans, met als casus de app Veiligebuurt.nl. Eén van de resultaten is dat burgers bereid zijn om vaker én sneller melding te doen van verdachte situaties. "Het doel van buurtpreventie is dat de veiligheid en leefbaarheid in de wijk verbeterd kan worden door actieve betrokkenheid van burgers. Daarom is het belangrijk onderzoek te doen naar de effecten van buurtpreventie-initiatieven", aldus CCV-adviseur Daniëlle Ohler.

  lees meer

  CCV-directeur gespreksleider 'Veilige stad' tijdens Dag van de Stad

  20 september 2018

  De tweede editie van de Dag van de Stad komt eraan. Centraal thema is dit keer 'De stad in balans'. Ook het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is 29 oktober in Amersfoort aanwezig. Onder leiding van CCV-directeur Patrick van den Brink wordt ingegaan op de veilige stad.

  lees meer

  Buurtbemiddelaar Hugo Greeven: "Laten we elkaar maar niet slaan"

  30 augustus 2018

  Afgelopen dinsdag verstuurde het CCV een persbericht dat steeds meer ruziënde buren buurtbemiddeling inschakelen. Naar aanleiding van het persbericht sprak NOS-presentator Jurgen van den Berg voor de podcast van De Dag met buurtbemiddelaar Hugo Greeven uit Utrecht. In deze podcast legt Greeven helder uit hoe buurtbemiddeling werkt.

  lees meer

  “Feilichheid? Wy dogge mei!”

  30 augustus 2018

  “Heb je een probleem waar je niet aan toekomt? Win een CCV’er!” De oproep om projecten aan te melden voor deze actie, was niet aan dovemansoren gericht. Het CCV ontving een flink aantal reacties, met vele uiteenlopende verzoeken. 6 inzendingen zijn geselecteerd.

  lees meer

  Edam-Volendam aan de slag met buurtbemiddeling

  21 augustus 2018

  De gemeente Edam-Volendam gaat vanaf september aan de slag met buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is een laagdrempelige manier om burenoverlast en ruzies op te lossen. Buurtbemiddeling wordt uitgevoerd door goed getrainde vrijwillige buurtbemiddelaars.

  lees meer