Product toegevoegd aan winkelmand

Buurtbemiddeling


Uitbreiding Buurtbemiddeling Enschede na succesvolle pilot

Het project Buurtbemiddeling Enschede krijgt na 3 jaar een uitbreiding. Gezien de voornamelijk positieve resultaten blijven de gemeente en woningcorporaties Domijn en Ons Huis de buurtbemiddelaars inzetten.

Uitbreiding

Ook de derde woningcorporatie in Enschede sluit er nu bij aan. Daarnaast vindt uitbreiding van het werkgebied plaats. Inwoners van Twekkelerveld en het centrum kunnen nu ook een beroep op de bemiddelaars doen.

Twekkelerveld is erbij gekomen op basis van het gevoel van onveiligheid van veel inwoners. Voor de binnenstad is gekozen, omdat daar veel studenten wonen die relatief veel overlast veroorzaken voor hun omgeving.

Vrijwillig

Enschedeërs zijn niet verplicht om een beroep te doen op de buurtbemiddelaars. Deelname blijft vrijwillig. Ook de bemiddelaars van Buurtbemiddeling Enschede zelf zijn vrijwilligers die daarvoor een training hebben gekregen.

Het CCV helpt

Het CCV helpt professionals bij gemeenten, corporaties en buurtbemiddelingsorganisaties bij het opzetten en uitvoeren van buurtbemiddeling. Het CCV organiseert landelijke bijeenkomsten, faciliteert een registratie- en statistiekprogramma, helpt bij het maken van een folder buurtbemiddeling en geeft informatie over bijvoorbeeld trainingen en ondersteuning. Wilt u meer weten? Neem contact op met CCV-adviseur Frannie Herder.