Product toegevoegd aan winkelmand

Buurtbemiddeling


TV-rechter Frank Visser nieuwe ambassadeur buurtbemiddeling

De bekende tv-rechter meester Frank Visser wordt ambassadeur voor Buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is een methode waarbij getrainde vrijwilligers buren helpen het contact te herstellen en samen oplossingen te bedenken voor hun conflicten. Vaak wordt zo escalatie voorkomen. De organisatie Buurtbemiddeling zegt dat twee derde van alle conflicten in de buurt via buurtbemiddeling worden opgelost.

Met elkaar in gesprek

"Burenruzies zijn conflicten die diep ingrijpen in het dagelijks leven van mensen, ik kom dat in mijn werk voortdurend tegen", aldus mr. Visser. Met zijn ambassadeurschap draagt mr. Frank Visser graag uit dat op tijd met elkaar in gesprek gaan, onder begeleiding van buurtbemiddelaars, escalatie van het conflict kan voorkomen. Bemiddelaars zijn neutraal en geven geen oordeel over de ontstane situatie.

Geen gang naar rechter

In Nederland bieden ruim 220 gemeenten deze vorm van dienstverlening gratis aan. "Als oud-rechter weet ik dat het beter is een burenconflict door bemiddeling op te lossen dan een gang naar de rechter te maken. Het is onvoorstelbaar dat er nog gemeenten zijn die geen buurtbemiddeling hebben", aldus mr. Visser.

Buurtbemiddeling bespaart gemeenten geld, omdat de kosten niet opwegen tegen de veel hogere kosten als zaken eenmaal zijn geëscaleerd. Bovendien ontlast Buurtbemiddeling politie en woningcorporaties.

CCV is betrokken

Het CCV is landelijk coördinator van de methodiek en ondersteunt lokale projecten bij het opzetten en uitvoeren van Buurtbemiddeling. Meer dan 10.000 keer per jaar komen vrijwilligers van Buurtbemiddeling in actie en in twee derde van de bemiddelingen wordt het probleem opgelost. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frannie Herder.

Links