Product toegevoegd aan winkelmand

Buurtbemiddeling


Succes buurtbemiddeling Capelle aan den IJssel

Buurtbemiddelaars losten in de gemeente Capelle het afgelopen jaar bijna 70% van de aangemelde zaken op. "Dit ondanks de toenemende complexiteit", stelt coördinator Buurtbemiddeling Pam van Rooijen. 

In 2016 werden er in Capelle 121 zaken aangemeld: een stijging ten opzichte van 2015. Toen werden er 92 zaken aangemeld. Geluidsoverlast staat als klacht met stip op 1: in 41% van de zaken wordt dit als reden aangegeven. Een verstoorde relatie wordt in 17% van de zaken genoemd en pesten scoort met 12% ook hoog. 

Team bemiddelaars

Het team van bemiddelaars bleef ook in 2016 stabiel met 15 enthousiaste vrijwilligers. Pam van Rooijen is trots op deze buurtbemiddelaars: "Het is een gemotiveerd team waarbij alle bemiddelaars hun vrije tijd steken in het helpen van buren om hun leefomgeving beter te maken. De vrijwilligers hebben allen een hoog opleidingsniveau met een zeer diverse achtergrond. Wel is buurtbemiddeling nog steeds op zoek naar meer culturele diversiteit. Dit is een aandachtspunt voor 2017."

Het CCV helpt

Het CCV helpt professionals bij gemeenten, corporaties en buurtbemiddelingsorganisaties bij het opzetten en uitvoeren van buurtbemiddeling. Het CCV organiseert landelijke bijeenkomsten, faciliteert een registratie- en statistiekprogramma, helpt bij het maken van een folder buurtbemiddeling en geeft informatie over bijvoorbeeld trainingen en ondersteuning. Wilt u meer weten? Kijk bij het onderwerp Buurtbemiddeling of neem contact op met CCV-adviseur Frannie Herder.