Product toegevoegd aan winkelmand

Buurtbemiddeling


Burenruzie loopt soms uit de hand

Een burenruzie die zo totaal uit de hand loopt, dat buurtbewoners een website maken waarop meldingen gedaan kunnen worden. Volgens Frannie Herder van het CCV is het ook lastig: “Een zaak zoals deze loopt te lang. De gemeente kan beter worden betrokken. Of de woningcorporatie van de bewoner in kwestie”, vertelt ze in Metro Nieuws.

Over de website heeft Herder geen mening, maar ze kan zich wel voorstellen dat bewoners zich genoodzaakt voelen bewijs te verzamelen.

Hoofdpijndossier

De politie kan volgens buurtbewoners niks doen omdat hard bewijs ontbreekt. Ook durven andere buurtbewoners geen melding te doen omdat ze bang zijn voor de gevolgen. Daarom kunnen mensen op de site anoniem melding doen. De politie noemt het een 'hoofdpijndossier' en aan bemiddeling wil de buurtbewoner niet meewerken.

Buurtbemiddeling

Het CCV helpt organisaties met het opstarten en uitvoeren van buurtbemiddeling. Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met CCV-adviseur Frannie Herder. Op de CCV-website over woonoverlast kunt u meer lezen over de aanpak van zwaardere vormen van woonoverlast.

Links