Product toegevoegd aan winkelmand

Buurtbemiddeling


Ambassadeurs buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek

Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldenbroek heeft 3 nieuwe ambassadeurs. Vorige week werden burgemeesters De Lange van Elburg, Hoogendoorn van Oldebroek en Van der Weerd van Nunspeet geïnstalleerd tot ambassadeur.

Frannie Herder, adviseur buurtbemiddeling bij het CCV, installeerde de 3 burgemeesters. "Een fantastisch moment", volgens Herder. "En fantastisch dat deze burgemeesters bereid zijn Ambassadeur te worden."

 

Groeiende trend

Inmiddels zijn er 232 gemeenten die werken met buurtbemiddeling. Dit aantal groeit nog steeds en Frannie Herder vindt dit een goede trend. "De ambassadeurs kunnen helpen bij die groei en de bekendheid van buurtbemiddeling. Ook kunnen de ambassadeurs de inwoners verder voorlichten over buurtbemiddeling. Dat is niet lastig. Buurtbemiddeling is een goedkope en effectieve manier om (beginnende) woonoverlast op te lossen. Ruim tweederde van behandelde zaken wordt opgelost, dat zijn zeer aansprekende resultaten."

Vrijwilligers

Deze resultaten worden behaald door de groep vrijwilligers, de coördinator en de betrokken partners. Dat gebeurt in sterke samenwerking en met succes. De 3 burgemeesters twijfelden dan ook geen moment toen ze werden gevraagd ambassadeur te worden. "Buurtbemiddeling sluit mooi aan bij de ontwikkelingen rond Oldebroek voor Mekaar. Samenwerken aan een sterke en leefbare samenleving", aldus burgemeester Hoogendoorn. 

Het CCV helpt

Het CCV helpt professionals bij gemeenten, corporaties en buurtbemiddelingsorganisaties bij het opzetten en uitvoeren van buurtbemiddeling. Het CCV organiseert landelijke bijeenkomsten, faciliteert een registratie- en statistiekprogramma, helpt bij het maken van een folder buurtbemiddeling en geeft informatie over bijvoorbeeld trainingen en ondersteuning. Wilt u meer weten? Neem contact op met CCV-adviseur Frannie Herder.