Product toegevoegd aan winkelmand

Buurtbemiddeling


20 jaar buurtbemiddeling en landelijke coördinatorendag buurtbemiddeling

In het Utrechtse Spoorwegmuseum vond vandaag de landelijke coördinatorendag Buurtbemiddeling plaats, onder het motto 'Buurtbemiddeling loopt als een trein'. "En dat doet het al 20 jaar!", vertelt CCV-adviseur buurtbemiddeling Frannie Herder. "Dus er was vandaag alle reden voor een feestelijke en inspirerende bijeenkomst."

Landelijke dag

Tijdens deze drukbezochte dag zijn coördinatoren buurtbemiddeling uit heel Nederland op het goede spoor gezet van de nieuwste ontwikkelingen in de aanpak van woonoverlast, herstelbemiddeling, fondsenwerving, omgaan met cultuurverschillen, en het houden van effectieve teambijeenkomsten. "Buurtbemiddeling lost jaarlijks ruim twee derde aan burengeschillen op. In meer dan 220 gemeenten is het niet meer weg te denken", aldus Herder.

Een van de hoogtepunten voor veel van de vrijwilligers was de videoboodschap van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie. Hij sprak hierin zijn waardering uit voor buurtbemiddelaars.

Oók buurtbemiddeling?  

Wil uw gemeente óók buurtbemiddeling opstarten, neem dan contact op met CCV-adviseur Frannie Herder en bekijk het CCV-webdossier over buurtbemiddeling. Op de speciale website over woonoverlast vindt u ook interessante informatie.