Product toegevoegd aan winkelmand

Buurtbemiddeling


Filter nieuwsberichten

  Wat kan er worden gedaan om burenoverlast te stoppen?

  23 april 2019

  Bewoners worden regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd als ze melding doen van overlastgevende buren. Katja Steverink en Frannie Herder van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en vertelden aan het onderzoeksjournalistieke platform De Monitor van KRO-NCRV welke maatregelen genomen kunnen worden.

  lees meer

  Wat te doen als je last hebt van windgongen van je buurman?

  27 maart 2019

  Een buurman die zijn tuin heeft volgehangen met windgongen. Je ergert je groen en geel aan het geluid. Wat moet je doen? Bij lawaaioverlast is praten met je buren vaak al genoeg, stelt Frannie Herder van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  lees meer

  "Stop met het uitschelden van buren!"

  21 februari 2019

  De aanpak van ernstige woonoverlast is erg actueel. Dat blijkt uit het feit dat meerdere gemeenten gebruikmaken van de Wet aanpak woonoverlast. Inmiddels hebben burgemeesters de eerste waarschuwingen uitgedeeld en de eerste gedragsaanwijzingen opgelegd aan overlastgevers.

  lees meer

  Recordaantal starters buurtbemiddeling

  20 december 2018

  Dit jaar is een recordaantal van 47 gemeenten gestart met buurtbemiddeling. Daardoor is nu 80% van de gemeenten voorzien van deze dienst. Ook gemeente Westerveld heeft vorige week een convenant buurtbemiddeling ondertekend.

  lees meer

  Meer Nederlanders ergeren zich aan lawaai van de buren

  06 december 2018

  Ergernis nummer 1 onder Nederlanders: geluidsoverlast van buren. De overlast nam de afgelopen 3 jaren met 10% toe. Dat blijkt uit een analyse van de Volkskrant. Volgens de krant zitten de politie, gemeenten en woningcorporaties met dit probleem in hun maag.

  lees meer

  Blog Patrick van den Brink: Het zullen je ouders maar zijn

  25 oktober 2018

  Dagelijks neem ik als ik op kantoor ben tijdens de lunch de kranten door. Ik ben altijd weer geraakt door het nieuws van senioren die door babbeltrucs of soms door grof geweld in hun eigen huis van hun spullen worden beroofd. Het zal je vader of moeder maar zijn die dat overkomt.

  lees meer

  Veiligheidsbeleving 2018 wordt vergroot door buurtpreventieapp

  27 september 2018

  Is digitale buurtpreventie succesvol in Nederland? Deze vraag stond centraal in het onderzoek dat het ministerie van Justitie en Veiligheid liet uitvoeren door Avans, met als casus de app Veiligebuurt.nl. Eén van de resultaten is dat burgers bereid zijn om vaker én sneller melding te doen van verdachte situaties. "Het doel van buurtpreventie is dat de veiligheid en leefbaarheid in de wijk verbeterd kan worden door actieve betrokkenheid van burgers. Daarom is het belangrijk onderzoek te doen naar de effecten van buurtpreventie-initiatieven", aldus CCV-adviseur Daniëlle Ohler.

  lees meer