Product toegevoegd aan winkelmand

Buurtbemiddeling


Filter nieuwsberichten

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Vijftien jaar verbonden in veiligheid

  23 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bestaat dit jaar 15 jaar. Directeur Patrick van den Brink haalt in zijn blog deze maand herinneren op. "Wat deed jij in 2004? Ik hield me als wethouder in Hilversum onder andere bezig met de leefbaarheid in de buurt. Mijn kinderen waren peuters, ik belde met een Nokia en we winkelden bij V&D. 2004 was ook het jaar dat het CCV werd opgericht."

  lees meer

  Rijksuniversiteit Groningen lanceert nieuwe website over woonoverlast

  06 mei 2019

  Wat kun je doen als je last hebt van de buren? Bij overlast is niet voor iedereen direct duidelijk wat je moet of kunt doen en de stap naar officiële instanties is soms groot. Juristen van de RUG hebben daarom een website opgezet waar burgers gratis juridisch advies ontvangen wanneer zij te maken hebben met overlast door buurtbewoners: overlastadvies.nl.

  lees meer

  Het Belgische Mechelen: van crimineelste stad naar stad van de vooruitgang

  02 mei 2019

  Mechelen is in zo’n 15 jaar tijd van vuilste stad van België met het hoogste criminaliteitscijfer een stad geworden waar de mensen trots op zijn. Hoe deden ze dat? Burgemeester Bart Somers vertelt het op donderdag 27 juni tijdens het jubileumcongres van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In een gesprek met het CCV geeft hij alvast een voorproefje.

  lees meer

  Prestaties buurtbemiddeling groeien harder dan het budget

  30 april 2019

  Vandaag maakt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) de uitkomsten van de jaarlijkse benchmark buurtbemiddeling bekend. Opvallend is de grote stijging van het aantal meldingen van burenoverlast bij buurtbemiddelingsorganisaties. In de afgelopen vijf jaar groeide dit met maar liefst 40% (tot 17.000 in 2018). Door de stijging in het aantal zaken loopt buurtbemiddeling steeds vaker tegen de grenzen van capaciteit en geld aan. Het CCV pleit voor duurzame investeringen in buurtbemiddeling.

  lees meer

  Wat kan er worden gedaan om burenoverlast te stoppen?

  23 april 2019

  Bewoners worden regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd als ze melding doen van overlastgevende buren. Katja Steverink en Frannie Herder van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en vertelden aan het onderzoeksjournalistieke platform De Monitor van KRO-NCRV welke maatregelen genomen kunnen worden.

  lees meer

  Wat te doen als je last hebt van windgongen van je buurman?

  27 maart 2019

  Een buurman die zijn tuin heeft volgehangen met windgongen. Je ergert je groen en geel aan het geluid. Wat moet je doen? Bij lawaaioverlast is praten met je buren vaak al genoeg, stelt Frannie Herder van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  lees meer

  "Stop met het uitschelden van buren!"

  21 februari 2019

  De aanpak van ernstige woonoverlast is erg actueel. Dat blijkt uit het feit dat meerdere gemeenten gebruikmaken van de Wet aanpak woonoverlast. Inmiddels hebben burgemeesters de eerste waarschuwingen uitgedeeld en de eerste gedragsaanwijzingen opgelegd aan overlastgevers.

  lees meer

  Recordaantal starters buurtbemiddeling

  20 december 2018

  Dit jaar is een recordaantal van 47 gemeenten gestart met buurtbemiddeling. Daardoor is nu 80% van de gemeenten voorzien van deze dienst. Ook gemeente Westerveld heeft vorige week een convenant buurtbemiddeling ondertekend.

  lees meer