Product toegevoegd aan winkelmand
 

Buitengewoon opsporingsambtenaar (boa)


Samenwerken met politie

BOA’s vergroten de veiligheid en leefbaarheid op straat. De politie doet dit ook. Er wordt vaak gezegd dat BOA's en politie daarom moeten samenwerken. Maar waarom? Hoe? En wat levert het op? In de filmpjes onderaan deze pagina, komen verschillende koppels aan het woord. Zij vertellen over de tips and tricks over de totstandkoming en uitvoering van de samenwerking en vertellen hoe BOA’s en politie de samenwerking vorm kunnen geven. Ook geven zij aan, wat zo’n samenwerking kan opleveren.

Pak de regie

Maar niet alleen de koppels in de filmpjes hebben ervaring met de samenwerking. Meerdere gemeenten in Nederland hebben enkele jaren ervaring met de samenwerking. In Almere werken ze bijvoorbeeld met detacheringen vanuit de politie naar de gemeente, in Ede draaien ze afgestemde diensten in de horeca en in Utrecht zijn er goede voorbeelden rondom evenementen als de ramadan en jaarwisseling.

Waar alle gemeenten het roerend met elkaar over eens zijn, is dat de BOA zijn mannetje moet staan. Pak die regie en neem de politie eens mee op sleeptouw. Laat zien waar de BOA van is.

Meer weten?

Bekijk de onderstaande filmpjes en lees de praktijkvoorbeelden uit Almere, Ede en Utrecht. Het helpt om net die stap in de goede richting te zetten binnen je organisatie.

Losse onderdelen via CCV-youtubekanaal

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid