Product toegevoegd aan winkelmand
 

Buitengewoon opsporingsambtenaar (boa)


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Toezine: "Onderwijs is 'missing link' kennistransfer"

  31 januari 2017

  Politieonderzoekers doen hun best om een bijdrage te leveren aan een betere beroepspraktijk. Maar de samenwerking met studenten en docenten kan beter, zegt Henk Huisjes van het lectoraat Kennistransfer aan de Politieacademie in ToeZine.

  Lees meer

  Rucphen introduceert wijk-BOA

  13 januari 2017

  De gemeente Rucphen gaat werken met wijk-BOA’s . Deze Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA) zijn actief in een of meerdere specifieke kernen of wijken. Deze indeling past bij de geografische indeling van wijkagenten. Samen met de wijkagent is de wijk-BOA het aanspreekpunt voor de wijk.

  Lees meer

  ToeZine: Nieuw boa-platform

  18 oktober 2016

  Buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) lopen in de samen­werking met elkaar, de politie en gemeente nogal eens tegen onduidelijkheden aan. Om op landelijk strategisch niveau te zorgen voor betere afstemming en samenwerking is onlangs een boa-platform opgericht.

  Lees meer

  ToeZine: Imago boa’s positiever dan gedacht

  13 september 2016

  Veel buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) hebben het gevoel dat burgers hen zien als veredelde stadswachten. Maar hebben boa’s echt een imagoprobleem? Criminoloog Eric Bervoets vertelt in ToeZine over het onderzoek dat hij samen met collega Ben Rovers uitvoerde.

  Lees meer

  ToeZine: Werken aan agressievrij werk voor boa’s

  05 juli 2016

  "Als een stadswacht een bon schrijft, dan krijgt hij of zij geen applaus." Buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) treden op tegen agressie en geweld op straat, maar krijgen er ook zelf mee te maken. Nu het eVPT niet meer bestaat, zoeken boa’s naar andere hulptroepen.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid