Product toegevoegd aan winkelmand
 

Buitengewoon opsporingsambtenaar (boa)


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Wat voor een handhaver ben jij?

  07 maart 2022

  Hoe zorgen handhavers ervoor dat regels worden nageleefd? Om handhavers in opleiding hierbij te helpen, heeft het CCV het spel ‘Wat voor een handhaver ben jij?’ ontwikkeld.

  Lees meer

  Meld je aan voor de online terugblik op de actualiteiten van 2021

  13 januari 2022

  Op donderdag 3 februari 2022 is het weer zover. Rian de Jong en Floris van Laanen nemen je online mee langs de actualiteiten van 2021 tijdens een webinar van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Net als vorig jaar is deze livestream niet terug te kijken.

  Lees meer

  ToeZine: Inzichten voor toezicht tijdens de lockdown

  11 januari 2022

  Door de coronamaatregelen werken ook toezichthouders anders dan normaal. Hoe is dat bevallen? Het Landelijk Centrum Toezicht Kinderopvang deed voor ToeZine een rondvraag onder toezichthouders in de eigen sector en trok daar lessen uit.

  Lees meer

  Aantal volwassen daders dat na straf weer de fout in gaat blijft gelijk

  13 oktober 2021

  Het aantal volwassen daders, maar ook ex-gedetineerden, ex-werkgestraften en ex-ondertoezichtgestelden dat weer in de fout ging (recidive) is in de periode van 2008 tot en met 2017 stabiel gebleven. De recidive van de jeugdige daders en van jongeren die in een Justitiële Jeugdinrichting (JJI) hebben gezeten, schommelt in deze periode enigszins.

  Lees meer

  Secondant: ‘Hier is je kunstenaar’

  08 oktober 2021

  In Secondant vertellen politiemedewerkers Marjon van Gelderen en Arnoud Grootenboer over de Social Design Politie. Daarbij werken wijkagenten en kunstenaars samen aan een creatieve aanpak van problemen in de wijk. De Social Design Politie is een vrijhaven voor dwarsdenkers. “Laat het maar even onduidelijk zijn en weet het gerust even niet.”

  Lees meer

  Secondant: ‘Boa’s houden kleine dingen klein’

  28 september 2021

  Ze maakt zich sterk voor een goede samenwerking tussen politie en boa’s. Lieke Sievers, burgemeester van Edam-Volendam, ziet graag meer preventie en minder repressie in de samenleving, zegt ze in Secondant. “Het is enorm belangrijk dat de politie en andere partners ook het belang gaan inzien van aandacht voor de voorkant.”

  Lees meer

  Tip voor de Week van de Veiligheid: Geurcampagne Vreemd?!

  24 september 2021

  De gemeente Houten heeft vlak voor de zomer de campagne Vreemd?! gelanceerd. Deze campagne is bedacht om inwoners bewust te maken van vreemde zaken in hun omgeving. Het eerste deel van deze campagne is gericht op het herkennen van signalen van een drugslab. 

  Lees meer

  Als de horeca om middernacht sluit, ligt topdrukte op de loer

  21 september 2021

  Op 25 september mag de horeca helemaal open voor gasten die een geldig coronatoegangsbewijs hebben. Cafés, kroegen, maar ook discotheken en nachtclubs kunnen weer gasten ontvangen zonder 1,5 meter afstand. Dansen, springen, de polonaise lopen: het mag allemaal weer. Wel moeten alle horecazaken om middernacht sluiten.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid