Product toegevoegd aan winkelmand
 

Buitengewoon opsporingsambtenaar (boa)


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Ede start campagne voor tweede fietsslot tegen fietsdiefstal

  06 januari 2023

  In de gemeente Ede is onlangs gestart met een project tegen fietsendiefstal. De gemeente, politie Ede en het Buurtpreventieteam van Ede willen samen het aantal fietsendiefstallen terugdringen. Dat is hard nodig want vorig jaar werd in deze gemeente bijna 650 keer aangifte gedaan van fietsendiefstal.

  Lees meer

  Secondant: Nijmegen zet Flying Squad in tegen overlast door asielzoekers

  17 augustus 2022

  De overlast in Nijmegen-centrum en omringende gemeenten door asielzoekers met weinig perspectief op verblijf in Nederland, liep de spuigaten uit. De gemeenten en vervoerders maakten afspraken over de inzet van boa’s, Flying Squad. “Het fijne van het Flying Squad is dat het flexibel kan meebewegen”, vertelt Riëtte Sluiter, regisseur Veiligheid bij…

  Lees meer

  ToeZine: Genomineerden Innovatieprijs 2022

  31 mei 2022

  Maar liefst 30 partijen hebben hun meest innovatieve project ingestuurd voor de tweejaarlijkse Verkiezingen Handhaving en Toezicht. Een vakjury selecteerde de beste 5 innovaties. ToeZine.nl geeft een voorproefje van de 5 genomineerden.

  Lees meer

  Verkiezingen Handhaving en Toezicht: Laat je stem horen!

  30 mei 2022

  Het is zover. Jij kunt nu stemmen voor de publieksprijs van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht. Bekijk de filmpjes over de vijf genomineerde projecten en stem op jouw favoriete innovatieve project voor dé publieksprijs van 2022. Je kunt stemmen tot 15 juni 12.00 uur. Laat je stem horen en bepaal mee wie die mooie wisselbeker krijgt.

  Lees meer

  Start inschrijving Hein Roethofprijs

  12 april 2022

  Ken je een goed initiatief dat criminaliteit voorkomt en sociale veiligheid bevordert? Meld dat dan aan voor de Hein Roethofprijs. De winnaar ontvangt €20.000 om het project verder uit te bouwen.

  Lees meer

  Secondant: ‘Ik heb bedreigingen gehad’

  28 maart 2022

  Waarom staat de volledige naam van een wijkagent in het proces-verbaal, als hij of zij een wijkbewoner heeft betrapt op een criminele daad? Een wijkagent werkt vanuit vertrouwen maar kan dan worden beschouwd als verlinker, vertelt wijkagent Thomas Schippers in Secondant. “Ik denk dat onderschat wordt hoeveel wijkagenten worden bedreigd in de…

  Lees meer

  CCV-masterclass Toezicht op organisatiecultuur start 12 mei

  21 maart 2022

  De cultuur binnen een organisatie is van grote invloed op de manier waarop medewerkers zich gedragen. Cultuuraspecten kunnen de naleving van wet- en regelgeving namelijk stimuleren of juist belemmeren. Met de masterclass ‘Toezicht op organisatiecultuur’ van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) verdiep je je in de…

  Lees meer

  Wat voor een handhaver ben jij?

  07 maart 2022

  Hoe zorgen handhavers ervoor dat regels worden nageleefd? Om handhavers in opleiding hierbij te helpen, heeft het CCV het spel ‘Wat voor een handhaver ben jij?’ ontwikkeld.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid