Product toegevoegd aan winkelmand
 

Buitengewoon opsporingsambtenaar (boa)

Documenten

Filter zoekresultaten

Toezicht en handhaving op vakantieparken

20 oktober 2020

Toezichthouders kunnen een belangrijke rol spelen bij de aanpak van veiligheids- en leefbaarheidsproblemen op vakantieparken. Toch is niet altijd duidelijk wat zij mogen doen. Om onduidelijkheden weg te nemen, staat in deze factsheet welke taken en bevoegdheden toezichthouders hebben.

lees meer

Je hebt geweld gebruikt

30 maart 2020

Tijdens je werk als boa kan het zijn dat je geweld gebruikt. Meld de feiten en omstandigheden altijd mondeling (telefonisch of fysiek) aan de hovj.

lees meer

Handhaving door en voor gemeenten: een juridische handleiding voor de gemeentelijke praktijk (actualisatie 2019)

12 december 2019

De VNG heeft de publicatie ‘Handhaving door en voor gemeenten, een juridische handleiding voor de gemeentelijke praktijk’ herzien. De inhoud van deze handleiding sluit nu weer volledig aan bij de actuele zaken in wetgeving en jurisprudentie. Diverse ontwikkelingen binnen de gemeentelijke handhaving maakten een actualisatie van de oorspronkelijke publicatie uit 2013 wenselijk.

lees meer

Professionalisering milieuboa's

15 mei 2015

De professionalsering van de milieuboa is in gang gezet en werpt zijn vruchten af. Het is echter nog onduidelijk in hoeverre de professionaliteit van de milieuboa op het vereiste peil is gebracht. Dit blijkt uit onderzoek van Verwey-Jonker Instituut, Universiteit Utrecht en het WODC.

lees meer

Boa-special ToeZine

24 februari 2015

Stadswachten, leerplichtambtenaren, OV-beveiligers. Boa’s zie je overal. De beroepsgroep maakt een snelle opmars. Emancipatie en professionalisering gaan gepaard met de nodige groeipijn. Deze speciale editie van ToeZine zoomt in op de positie en het imago van buitengewoon opsporingsambtenaren.

lees meer

Handhaven hot onder mbo'ers

16 juli 2014

Wie na de zomer de opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid wil volgen en zich nog niet heeft ingeschreven, die moet een jaartje wachten. Bij de meeste ROC’s zat de opleiding begin 2014 al vol. Onder jongeren is handhaven ‘hot’. Meer stageplaatsen en banen zijn hard nodig.

lees meer