Product toegevoegd aan winkelmand
 

Autokraak

Praktijkvoorbeelden

Filter zoekresultaten

Cijfers LIV: Diefstal auto-onderdelen stijgt

29 november 2021

Auto-inbrekers hebben het de laatste jaren vooral gemunt op bepaalde auto-onderdelen. Zo steeg de diefstal van autosturen van 2017 tot en met 2020 met 64%, het wegnemen van spiegels nam toe met 71% en de diefstal van uitlaten zelfs met 900%. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

lees meer

Aanpak autokraak Utrecht steunt op 4 pijlers

09 november 2020

De gemeente Utrecht deelt concrete tips om autokraak in jouw gemeente aan te pakken. De meest opvallende? Analyseer het effect van je maatregelen. Zijn ze niet effectief? Wees niet bang ze stop te zetten en investeer in andere maatregelen. David de Kramer, Jeroen van der Linde en Agnes Cornelissens schoven virtueel bij het CCV aan tafel om hun Utrechtse aanpak toe te lichten.

lees meer

Houten pakt autokraak aan met succesformule

25 september 2020

De gemeente Houten pakt autokraak in 3 fases aan: op het bedrijventerrein, in parkeergarages en in de wijk. Nicole van Berkel, veiligheidsmedewerker van het team Houten Veilig, richt zich op het uitvoerende werk. “Zend informatie als mensen op ‘ontvangen’ staan. Dat is de succesformule.” Een kijkje in de aanpak van de gemeente Houten tegen autokraak.

lees meer

Hoe autokrakers op een nieuwe manier buit maken

08 juni 2020

Van ruitje tikken tot signaal oppikken Hoe autokrakers op een nieuwe manier buit maken Analyseer. Ga in gesprek. Beweeg mee. Dat is wat de gemeente Huizen doet om autokraak aan te pakken. Yuric van Brenk, junior beleidsmedewerker Openbare Orde & Veiligheid (OOV), concludeerde samen met verschillende partijen dat er een verschuiving was in de manier van inbreken in auto’s. “Met nieuwe apparatuur hebben autokrakers sneller buit.” Wat vloeide voort uit deze conclusie? En wat paste de gemeente hierop aan? Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) zocht het uit.

lees meer