Product toegevoegd aan winkelmand
 

Autokraak


Campagnematerialen

Preventie autokraak

Preventie blijft het beste middel om autokraak te voorkomen. Veel automobilisten zien hun auto als kluis voor hun waardevolle spullen. Autokrakers weten dit. Met apparatuur pikken autokrakers de signalen van bijvoorbeeld laptops op. Een autokraak is dan zo gepiept. In de praktijk is elke auto binnen 20 seconden open én leeg.

Contactmomenten

Als een auto-eigenaar zijn auto parkeert, dan zijn er 3 effectieve contactmomenten om zijn gedrag te beïnvloeden:

  • Voor het parkeren
  • Tijdens het parkeren
  • Na het parkeren.

De waarneming, houding en bereidheid om waardevolle spullen uit zijn auto te halen, is afhankelijk op welk moment hij zich in het traject bevindt. Het document Contactmomenten en andere afwegingen bij aanpak autokraak helpt je bij het bepalen welke middelen in jouw situatie effectief zijn.

Campagnematerialen inzetten

Wil jij (nieuwe) campagnematerialen inzetten in jouw gemeente? Het CCV heeft de campagne ontwikkeld ‘Voorkom Autokraak. Laat niets van waarde achter’. De materialen zijn, in overleg met CCV-adviseur Sienne Stoker, aan te passen. Stuur een mailtje: sienne.stoker@hetccv.nl en wij laten je weten hoe je de materialen kunt bestellen of ontvangen.

Materialen gemeente Utrecht voor landelijk gebruik

Ook ontwikkelde de gemeente Utrecht in 2019 een campagne autokraak. Wil je deze video’s, posters en banners jouw gemeente inzetten? Dat kan en mag! Het materiaal is opgemaakt zonder gemeentelogo en kan dus landelijk verspreid worden. 

Video’s

Bekijk de andere materialen in het praktijkvoorbeeld over de gemeente Utrecht.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid