Product toegevoegd aan winkelmand
 

Autokraak

Mobiele bendes kraken op bestelling dure auto's

Rondtrekkende autodieven hebben hun vizier gericht op Brabantse steden, met Eindhoven als grote favoriet. Het lijkt erop dat mobiele bendes complete auto's leegroven. Zo werd bij Pim Lindhout uit Son binnen 1 jaar 3 keer zijn wagen compleet gestript. De schade bedraagt duizenden euro’s per autokraak.

Tussen juli en september werd er in Eindhoven 388 keer een auto opengebroken. Vorig jaar was dat in dezelfde periode 310 keer. Breda telde 197 inbraken, tegenover 160 in dezelfde maanden in 2019. Bergen op Zoom had 79 auto-inbraken, terwijl dat er in 2019 in dezelfde periode 60 waren.

Auto compleet leeggeroofd

De cijfers zijn opmerkelijk, omdat er in de hele provincie nauwelijks een stijging is. De auto van Pim Lindhout werd 2 weken geleden nog binnenin compleet leeggeroofd. Navigatie, airbags en zelfs het stuur verdwenen. Toen hij 's ochtends bij zijn BMW kwam, had hij eerst niets in de gaten. "De dieven waren professioneel te werk gegaan. Er waren geen braaksporen zichtbaar en ze hadden het alarm uitgeschakeld." Maar toen hij het portier opende, zag hij dat hij weer geen kant op kon met zijn auto. Alles was eruit gesloopt.

"Er waren geen braaksporen zichtbaar en ze hadden het alarm uitgeschakeld."

Pim Lindhout uit Son

Een autoschadebedrijf in Eindhoven ziet de toename en dat baart hem zorgen. Hij ziet dagelijks zo'n 2 of 3 compleet gestripte auto's binnenkomen. "Je merkt gewoon de pieken in het Brabantse land. In en rondom Eindhoven is echt een inbraakgolf.'

"In en rondom Eindhoven is echt een inbraakgolf.'

Volgens het bedrijf gaan de dieven doelgericht te werk. "Ze zoeken naar bepaalde dure auto’s. Audi's, Volkswagens, maar op dit moment is BMW nummer 1. Die wagens worden op bestelling compleet leeggehaald. Dat is echt heftig op dit moment."

Voorkom autokraak
Het signaal van een contactloze autosleutel blijkt door dieven makkelijk te verlengen. Hierdoor wordt het stelen van een auto met keyless entry een eitje. Heeft je auto keyless entry of start en wil je voorkomen dat er wordt ingebroken? Laat jouw auto dan beveiligen met het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).
Vind bedrijven die dat voor je kunnen uitvoeren