Product toegevoegd aan winkelmand
 

Autokraak

Draaiboek/checklist voor schouw op hotspots in parkeergarages gemeente Utrecht

Bewustwording bij de automobilist dat een auto niet de plaats is om waardevolle spullen in achter te laten, is het centrale doel van deze nieuwe aanpak van de gemeente Utrecht. Traditionele communicatie voldoet niet. Daarom heeft Utrecht een schouw van parkeergarages ontwikkeld.

Schouw

Uit onderzoek blijkt dat het plaatsen van aanduidingen bij de hoofdingang van de parkeergarage geen zin heeft. De automobilist is te druk bezig om met zijn auto veilig de parkeergarage binnen te komen. Na het parkeren kijkt de automobilist om zich heen om de uitgang te zoeken. De route tussen de auto en de uitgang komt hij verschillende objecten en voorzieningen tegen zoals (grote) muuroppervlaktes en pilaren, looppaden met zebrapaden, aanduidingsborden om de parkeergarage uit te komen, prullenbakken, lift, trappenhuis, etc. Daarom is een stoeptegel op de grond of een poster/ sticker op de genoemde objecten en voorzieningen effectief.

Een ander doel van de schouw is om de inrichting en verzorging van de parkeergarage te bekijken en zo nodig aan te passen.

Download