Product toegevoegd aan winkelmand

Alcohol- en drugstest geweldplegers


Filter nieuwsberichten

  Kabinet schiet in eigen voet met bezuinigingen op het CCV

  21 november 2017

  Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), biedt vandaag de voorzitter van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid een petitie aan. In de petitie roepen het CCV en meer dan 25 publieke en private partijen op om de voorgenomen bezuiniging op het CCV terug te draaien.

  lees meer

  Heilige Boontjes wint de CCV Hein Roethofprijs 2017

  30 oktober 2017

  'Heilige Boontjes' uit Rotterdam wint de CCV Hein Roethofprijs 2017 vanwege hun originele en enthousiaste aanpak die ex-gedetineerde jongeren op een positieve manier middenin de samenleving brengt. Op 30 oktober kregen ze de prijs uit handen van de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus.

  lees meer

  Vlog uitreiking eerste ster KVO in Katwijk

  12 oktober 2017

  Begin oktober werd op het strand van Katwijk de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen Recreatiegebied uitgereikt. Het keurmerk geeft aan dat ondernemers, gemeente, politie en brandweer structureel samenwerken om het strand veiliger te maken en te houden. De KVO-ster werd uitgereikt door directeur Patrick van den Brink van het CCV, dat het project heeft begeleid.

  lees meer

  Rotterdam enthousiast over alcohol-enkelband

  14 augustus 2017

  In Rotterdam is men lovend over de alcohol-enkelband, die daar sinds dit jaar bij wijze van proef wordt ingezet. Slaat de proef aan, dan wordt de alcohol-enkelband landelijk uitgerold. De proef vloeit voort uit de Wet middelenonderzoek geweldplegers, die sinds juli 2017 landelijk is ingevoerd. De proef met de alcohol-enkelband loopt ook in Gelderland en Overijssel.

  lees meer

  Inschrijving Hein Roethofprijs 2017 van start

  26 april 2017

  Kent u een goed Nederlands initiatief dat criminaliteit voorkomt en sociale veiligheid bevordert? Meld dat dan snel aan voor de Hein Roethofprijs. De winnaar krijgt 20.000 euro om het project verder uit te bouwen en een kunstwerk.

  lees meer

  Startbijeenkomst Wet middelenonderzoek bij geweldplegers

  24 januari 2017

  In Alkmaar, Eindhoven en Veluwe-West is de Wet middelenonderzoek bij geweldplegers op 1 januari 2017 als eerste ingevoerd. Ter voorbereiding hierop kwamen politie, Openbaar Ministerie, reclassering, Nederlands Forensisch Instituut en GGD uit deze gebieden op 24 november 2016 in Maarssen bijeen.

  lees meer

  Secondant: terugblik op 2016 in 10 hoogtepunten

  04 januari 2017

  De wijk-GGD’er vult het hiaat op tussen zorg en veiligheid. De organisatoren van Lowlands scherpen de eisen van hun vergunningaanvragen scherper aan om de risico’s te verkleinen. In het Rotterdamse Tussendijke belt de gemeente aan bij ieder huishouden om de wijk te verbeteren.

  lees meer

  Proef met alcoholtest voor geweldplegers

  27 december 2016

  Vanaf 1 januari 2017 start in 3 gebieden de alcoholtest voor geweldplegers. Het gaat om: Alkmaar, Eindhoven en Veluwe-West. Vanaf 1 juli volgt de landelijke invoering en wordt ook op drugs getest.

  lees meer