Product toegevoegd aan winkelmand

Alcohol- en drugstest geweldplegers


Filter nieuwsberichten

  Startbijeenkomst Wet middelenonderzoek bij geweldplegers

  24 januari 2017

  In Alkmaar, Eindhoven en Veluwe-West is de Wet middelenonderzoek bij geweldplegers op 1 januari 2017 als eerste ingevoerd. Ter voorbereiding hierop kwamen politie, Openbaar Ministerie, reclassering, Nederlands Forensisch Instituut en GGD uit deze gebieden op 24 november 2016 in Maarssen bijeen.

  lees meer

  Secondant: terugblik op 2016 in 10 hoogtepunten

  04 januari 2017

  De wijk-GGD’er vult het hiaat op tussen zorg en veiligheid. De organisatoren van Lowlands scherpen de eisen van hun vergunningaanvragen scherper aan om de risico’s te verkleinen. In het Rotterdamse Tussendijke belt de gemeente aan bij ieder huishouden om de wijk te verbeteren.

  lees meer

  Proef met alcoholtest voor geweldplegers

  27 december 2016

  Vanaf 1 januari 2017 start in 3 gebieden de alcoholtest voor geweldplegers. Het gaat om: Alkmaar, Eindhoven en Veluwe-West. Vanaf 1 juli volgt de landelijke invoering en wordt ook op drugs getest.

  lees meer

  Bezuinigingen op criminaliteitspreventie van de baan

  09 december 2016

  Het CCV is verheugd dat de Tweede Kamer gistermiddag de aangekondigde bezuinigingen op het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid ongedaan heeft gemaakt. Via een aangenomen amendement op de begroting van Veiligheid en Justitie heeft de Kamer geregeld dat er extra geld wordt uitgetrokken voor criminaliteitspreventie.

  lees meer

  Actie uitgaansgeweld Den Bosch

  02 december 2016

  Gemeente, politie en horeca in Den Bosch willen met de KIES-campagne jongeren bewust maken van de keuze die zij hebben wanneer ze geweld tegenkomen tijdens het uitgaan. Zaterdag 26 november hielden ze een actie bij de Parade.

  lees meer

  Bezuinigingen CCV staan haaks op kabinetsbeleid

  22 november 2016

  Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), biedt dinsdag 22 november de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie, in persoon van Madeleine van Toorenburg, een petitie aan. In de petitie roepen het CCV en meer dan 15 publieke en private partijen het kabinet op om de voorgenomen bezuiniging op het CCV terug te draaien.

  lees meer

  Strengere aanpak geweld onder invloed van drugs of alcohol

  28 september 2016

  Verdachten van een geweldsmisdrijf kunnen vanaf 1 januari zwaardere straffen krijgen als blijkt dat ze onder invloed van drugs of alcohol waren. Na de Tweede Kamer gaat nu ook de Eerste Kamer akkoord met het wetsvoorstel van minister Van der Steur dat dit mogelijk maakt.

  lees meer

  Patrick van den Brink: "Preventie, een keiharde manier om criminaliteit te bestrijden"

  20 september 2016

  BRANDBRIEF "Het lijkt erop alsof preventie nog steeds een vies woord is. Geitenwollen sokken, theedrinken en een softe manier om problemen aan te pakken. De werkelijkheid is anders. Preventie pakt problemen daadkrachtig aan. Nog voordat ze uit de hand lopen. Preventieve oplossingen zijn goedkoper dan repressieve maatregelen. Iedere euro die aan de voorkant wordt besteed, betaalt zich dubbel en dwars terug. Bovendien heeft de preventieve aanpak zich zowel sociaal als financieel bewezen."

  lees meer