Product toegevoegd aan winkelmand

Alcohol- en drugstest geweldplegers


Filter nieuwsberichten

  Trimbos helpt gemeenten bij aanpak lachgas

  30 juli 2018

  Het Trimbos-instituut heeft een handreiking uitgebracht die gemeenten moet helpen bij de aanpak van lachgasgebruik. “De toename van lachgasgebruik leidt tot zorgen bij gemeenten, (preventie)professionals, scholen en ouders, waardoor de vraag naar een preventieve aanpak toeneemt”, aldus het instituut.

  lees meer

  Supermarkten houden zich het beste aan de leeftijdsgrens alcoholverkoop

  25 juli 2018

  Supermarkten houden zich bij alcoholverkoop het beste aan de leeftijdsgrens. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Twente en het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP naar de naleving van de leeftijdsgrens van 18 jaar. Toch krijgen nog steeds 6 van de 10 jongeren onder de 18 jaar in Nederland probleemloos alcohol mee.

  lees meer

  Nieuwe website Trimbos Expertisecentrum Alcohol

  13 juli 2018

  Het Trimbos-instituut heeft de website van het Expertisecentrum Alcohol gelanceerd. Deze website bevat toegankelijke en wetenschappelijk onderbouwde kennis over alcohol en alcoholpreventie en is bedoeld voor een brede groep van beleidsmedewerkers, uitvoerend professionals en onderzoekers.

  lees meer

  Win een CCV'er!

  05 juli 2018

  Je hebt in je dagelijks werk zoveel losse eindjes waar je niet aan toekomt. Je baalt ervan want ze verdienen je aandacht. Win daarom nu 1, 2 of meer weken een CCV’er in huis die je werk uit handen neemt. Lees snel verder.

  lees meer

  Het CCV start met CCV-academie

  22 januari 2018

  Wie zich wil verdiepen in veiligheid en leefbaarheid kan vanaf nu terecht bij de CCV-academie. Dé centrale plek voor scholingsmogelijkheden bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Op hetccv.nl/academie zijn alle CCV-trainingen en e-learnings in één oogopslag zichtbaar.

  lees meer

  Bezuinigingen op het CCV afgewend dankzij amendement VVD en CDA

  22 december 2017

  De voorgenomen bezuinigingen op het CCV zijn afgewend. Een amendement van CDA en VVD tegen de bezuinigingen werd gisterenavond unaniem aangenomen in de Tweede Kamer. "Het CCV is deze partijen zeer erkentelijk voor het met dit amendement uitgesproken vertrouwen", aldus CCV-directeur Patrick van den Brink.

  lees meer