Product toegevoegd aan winkelmand

Alcohol- en drugstest geweldplegers


Filter nieuwsberichten

  Nieuwe website Trimbos Expertisecentrum Alcohol

  13 juli 2018

  Het Trimbos-instituut heeft de website van het Expertisecentrum Alcohol gelanceerd. Deze website bevat toegankelijke en wetenschappelijk onderbouwde kennis over alcohol en alcoholpreventie en is bedoeld voor een brede groep van beleidsmedewerkers, uitvoerend professionals en onderzoekers.

  lees meer

  Win een CCV'er!

  05 juli 2018

  Je hebt in je dagelijks werk zoveel losse eindjes waar je niet aan toekomt. Je baalt ervan want ze verdienen je aandacht. Win daarom nu 1, 2 of meer weken een CCV’er in huis die je werk uit handen neemt. Lees snel verder.

  lees meer

  Het CCV start met CCV-academie

  22 januari 2018

  Wie zich wil verdiepen in veiligheid en leefbaarheid kan vanaf nu terecht bij de CCV-academie. Dé centrale plek voor scholingsmogelijkheden bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Op hetccv.nl/academie zijn alle CCV-trainingen en e-learnings in één oogopslag zichtbaar.

  lees meer

  Bezuinigingen op het CCV afgewend dankzij amendement VVD en CDA

  22 december 2017

  De voorgenomen bezuinigingen op het CCV zijn afgewend. Een amendement van CDA en VVD tegen de bezuinigingen werd gisterenavond unaniem aangenomen in de Tweede Kamer. "Het CCV is deze partijen zeer erkentelijk voor het met dit amendement uitgesproken vertrouwen", aldus CCV-directeur Patrick van den Brink.

  lees meer

  Kabinet schiet in eigen voet met bezuinigingen op het CCV

  21 november 2017

  Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), biedt vandaag de voorzitter van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid een petitie aan. In de petitie roepen het CCV en meer dan 25 publieke en private partijen op om de voorgenomen bezuiniging op het CCV terug te draaien.

  lees meer

  Heilige Boontjes wint de CCV Hein Roethofprijs 2017

  30 oktober 2017

  'Heilige Boontjes' uit Rotterdam wint de CCV Hein Roethofprijs 2017 vanwege hun originele en enthousiaste aanpak die ex-gedetineerde jongeren op een positieve manier middenin de samenleving brengt. Op 30 oktober kregen ze de prijs uit handen van de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus.

  lees meer

  Vlog uitreiking eerste ster KVO in Katwijk

  12 oktober 2017

  Begin oktober werd op het strand van Katwijk de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen Recreatiegebied uitgereikt. Het keurmerk geeft aan dat ondernemers, gemeente, politie en brandweer structureel samenwerken om het strand veiliger te maken en te houden. De KVO-ster werd uitgereikt door directeur Patrick van den Brink van het CCV, dat het project heeft begeleid.

  lees meer

  Rotterdam enthousiast over alcohol-enkelband

  14 augustus 2017

  In Rotterdam is men lovend over de alcohol-enkelband, die daar sinds dit jaar bij wijze van proef wordt ingezet. Slaat de proef aan, dan wordt de alcohol-enkelband landelijk uitgerold. De proef vloeit voort uit de Wet middelenonderzoek geweldplegers, die sinds juli 2017 landelijk is ingevoerd. De proef met de alcohol-enkelband loopt ook in Gelderland en Overijssel.

  lees meer