Product toegevoegd aan winkelmand

Alcohol- en drugstest geweldplegers


Filter nieuwsberichten

  Meer mogelijkheden voor sluiten drugspanden vanaf 1 januari

  17 december 2018

  Burgemeesters krijgen meer mogelijkheden om drugspanden te sluiten. Vanaf 1 januari 2019 wordt artikel 13b verruimd en kunnen burgemeesters ook bestuursdwang toepassen als er strafbare voorbereidingshandelingen zijn vastgesteld voor handel in en productie van drugs.

  lees meer

  Blog Patrick van den Brink: Het zullen je ouders maar zijn

  25 oktober 2018

  Dagelijks neem ik als ik op kantoor ben tijdens de lunch de kranten door. Ik ben altijd weer geraakt door het nieuws van senioren die door babbeltrucs of soms door grof geweld in hun eigen huis van hun spullen worden beroofd. Het zal je vader of moeder maar zijn die dat overkomt.

  lees meer

  Veiligheidsbeleving 2018 wordt vergroot door buurtpreventieapp

  27 september 2018

  Is digitale buurtpreventie succesvol in Nederland? Deze vraag stond centraal in het onderzoek dat het ministerie van Justitie en Veiligheid liet uitvoeren door Avans, met als casus de app Veiligebuurt.nl. Eén van de resultaten is dat burgers bereid zijn om vaker én sneller melding te doen van verdachte situaties. "Het doel van buurtpreventie is dat de veiligheid en leefbaarheid in de wijk verbeterd kan worden door actieve betrokkenheid van burgers. Daarom is het belangrijk onderzoek te doen naar de effecten van buurtpreventie-initiatieven", aldus CCV-adviseur Daniëlle Ohler.

  lees meer

  “Feilichheid? Wy dogge mei!”

  30 augustus 2018

  “Heb je een probleem waar je niet aan toekomt? Win een CCV’er!” De oproep om projecten aan te melden voor deze actie, was niet aan dovemansoren gericht. Het CCV ontving een flink aantal reacties, met vele uiteenlopende verzoeken. 6 inzendingen zijn geselecteerd.

  lees meer

  Trimbos helpt gemeenten bij aanpak lachgas

  30 juli 2018

  Het Trimbos-instituut heeft een handreiking uitgebracht die gemeenten moet helpen bij de aanpak van lachgasgebruik. “De toename van lachgasgebruik leidt tot zorgen bij gemeenten, (preventie)professionals, scholen en ouders, waardoor de vraag naar een preventieve aanpak toeneemt”, aldus het instituut.

  lees meer

  Supermarkten houden zich het beste aan de leeftijdsgrens alcoholverkoop

  25 juli 2018

  Supermarkten houden zich bij alcoholverkoop het beste aan de leeftijdsgrens. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Twente en het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP naar de naleving van de leeftijdsgrens van 18 jaar. Toch krijgen nog steeds 6 van de 10 jongeren onder de 18 jaar in Nederland probleemloos alcohol mee.

  lees meer