Product toegevoegd aan winkelmand

Alcohol- en drugstest geweldplegers

Alcohol, drugs en agressie - omgaan met personen onder invloed

03 juni 2014

De training 'Alcohol, drugs en agressie' (ADA-training) helpt professionals om geweld onder invloed te voorkomen of, waar dat niet kan, zo handig mogelijk aan te pakken. Trimbos-instituut en Bureau Beke ontwikkelden deze training van één dag.

Beschrijving

Wie als politieagent of security-medewerker in de nachtelijke uren op straat werkt, wordt regelmatig geconfronteerd met agressie onder invloed van alcohol en drugs. Als mensen onder invloed zijn, is hun gedrag lastiger te voorspellen. Ook zijn er signalen dat wanneer mensen onder invloed zijn van een mix van alcohol en drugs hun gedrag eerder escaleert. Hoe herken je dat iemand onder invloed is van bijvoorbeeld amfetamine of cocaïne? Hoe ga je om met iemand die compleet door het lint gaat en niet aanspreekbaar is?

De training 'Omgaan met personen onder invloed' helpt professionals om geweld onder invloed te voorkomen of waar dat niet kan, zo effectief mogelijk aan te pakken. Deze training is ontwikkeld door het Trimbos-instituut en Bureau Beke. Hierbij maakten zij onder meer gebruik van de kennis uit hun onderzoeken rond de rellen in Hoek van Holland en 'Project X' in Haren.

Tijdens de training wordt duidelijk dat agressie onder invloed bijna altijd ontstaat door een samenspel van: de persoon, het middel dat diegene heeft gebruikt en de omgeving waar die zich bevindt. Deze 'ingrediënten voor geweld' vormen de rode draad door de training.

Organisatie

Bureau Beke en Trimbos-instituut

Links