Product toegevoegd aan winkelmand
 

Veilig Winkelgebied


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Sharon Dijksma in Secondant: ‘Vrouwen zijn het probleem niet’

  06 april 2022

  Van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma mogen kinderen al op de basisschool leren over de impact van intimiderend gedrag op straat. Stuur meisjes niet met een spuitbus in de handtas naar buiten, maar maak jongens bewust van het effect van seksueel getinte opmerkingen, zegt ze in Secondant. “We willen voorkomen dat straatintimidatie…

  Lees meer

  Aantal overvallen op bedrijven neemt weer toe

  14 februari 2022

  “Met een simpele overval kun je opklimmen binnen een criminele groep, dat werkt statusverhogend en kan snel en makkelijk.” Dit zegt Colin Voetee, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) in reactie op de vele overvallen de laatste weken in Utrecht.

  Lees meer

  Aantal winkeldiefstallen daalt

  11 februari 2022

  Het aantal winkeldiefstallen in Nederland is de afgelopen 5 jaar met 14% gedaald. Dat blijkt uit een analyse van beslist.nl, dat gegevens van de politie en de KVK combineerde. In 5 jaar tijd werd 178.000 keer aangifte gedaan voor winkeldiefstal.

  Lees meer

  Flyer met tips voor ondernemers om brandveiligheid aan te pakken

  31 januari 2022

  Het Verbond van Verzekeraars heeft samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), Brandweer Nederland, Riskonet, Brandveilig Bouwen Nederland en de Vereniging van Brandveiligheidsadviseurs een flyer ontwikkeld om ondernemers bewust te maken van de gevolgen van brand. Jaarlijks zijn er zo’n 4.000 bedrijfsbranden in ons…

  Lees meer

  Minister Grapperhaus: 'Veiligheid staat onder druk'

  22 november 2021

  Minister Grapperhaus bespreekt in een kamerbrief de ontwikkelingen in de aanpak van ondermijnende criminaliteit van het afgelopen jaar. Volgens Grapperhaus staat onze veiligheid onder druk. "De gevolgen van drugscriminaliteit doen zich voelen tot in onze steden en dorpen, straten en soms zelf gezinnen. Dit is onaanvaardbaar. "

  Lees meer

  Secondant: ‘Hier is je kunstenaar’

  08 oktober 2021

  In Secondant vertellen politiemedewerkers Marjon van Gelderen en Arnoud Grootenboer over de Social Design Politie. Daarbij werken wijkagenten en kunstenaars samen aan een creatieve aanpak van problemen in de wijk. De Social Design Politie is een vrijhaven voor dwarsdenkers. “Laat het maar even onduidelijk zijn en weet het gerust even niet.”

  Lees meer

  Veel activiteiten voor ondernemers tijdens Week van de Veiligheid

  04 oktober 2021

  In de strijd tegen criminaliteit richt de landelijke Week van de Veiligheid (11-17 oktober) zich dit jaar op ondernemers. Criminelen zochten sinds de komst van corona andere, slinkse manieren om geld van deze doelgroep af te troggelen. Tijdens deze Week van de Veiligheid zetten gemeenten, brancheorganisaties en politie zich daarom in om de lokale…

  Lees meer

  Minister bezoekt preventieprojecten tegen uitgaansgeweld

  04 oktober 2021

  Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming, gaf vrijdag tijdens zijn werkbezoek aan Zwolle het startschot voor de directe aansprakelijkstelling in het uitgaansleven. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) was nauw betrokken bij de introductie daarvan. 

  Lees meer

  RPC geeft online trainingen over veiligheid aan ondernemers

  03 september 2021

  Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) start met een nieuwe reeks trainingen voor ondernemers. “Meer interactie en een belevende presentatie laten je ontdekken wat jouw kennisniveau is op het gebied van veiligheid. Ook leer je meteen wat je juist wel of niet moet doen”, schrijft RPC op haar website.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid