Product toegevoegd aan winkelmand
 

Overvallen

Rotterdam zit daders op de huid

Rotterdam pakt plegers van high impact crimes persoonsgericht aan. Wie volhardt in de criminaliteit wordt geconfronteerd met very irritating policing. Wie wat van zijn leven wil maken, krijgt ondersteuning vanuit het Veiligheidshuis. "De combinatie van hard aanpakken als het moet en helpen waar nodig, dat slaat aan." zegt stadsmarinier Corine Duitman in een interview in Secondant.

Beschrijving

Het Veiligheidshuis heeft een centrale rol in de Rotterdamse aanpak van High Impact Crime (HIC). Daar is veel oog voor de plegers, ook in de periode na detentie. Wie van goede wil is, kan hulp krijgen om zijn leven weer op te pakken. Wie volhardt in criminaliteit, zal merken dat de schijnwerper op hem gericht blijft, bijvoorbeeld door very irritating policing.

Duitman is overtuigd van de kracht van de samenwerking tussen alle partijen binnen het Veiligheidshuis. "De combinatie van hard aanpakken als het moet en helpen waar nodig, dat slaat aan," verklaart Duitman. Het draait niet alleen om de pleger, maar ook zijn directe omgeving wordt betrokken. Dat vergt een behoorlijke inspanning van alle partners.

Auteur

Door van der Wiele

Bron

Secondant

Jaargang

2015

Editie

4

Links