Product toegevoegd aan winkelmand
 

Overvallen

Checklist en persoonlijk advies overvalpreventie voor Eindhovense ondernemers

In Eindhoven informeren gemeente en politie Brabant Zuid-Oost ondernemers over overvalpreventie. Er is een checklist ontwikkeld met mogelijke maatregelen in en om het bedrijf. Daarnaast worden adviseurs opgeleid die individuele ondernemers ondersteunen bij het doorlopen van de checklist. Een bundeling van de (anoniem) ingevulde checklists laat zien welke maatregelen lokaal het vaakst en het minst vaak worden ingezet.

Checklist

De Checklist 'Bent u overvalproof?' gaat in op bouwkundige en technische maatregelen, over de openbare ruimte bij de winkel, over gedrag van personeel, sleutel- en kasbeheer, openings- en sluitingsbeleid, en tips mocht er toch een overval plaatsvinden.

Opleiding BOA’s

In Eindhoven worden BOA’s opgeleid tot adviseurs die ondernemers adviseren over overvalpreventie. In de opleiding maken zij kennis met de checklist, het fenomeen overvallen en het adviseren van ondernemers. De opleiding duurt een dagdeel tot een hele dag.

Praktijk

De adviseurs worden in de praktijk ondersteund met diverse plannen en overzichten:

  • Werkplan: stappenplan over het plannen, voorbereiden, uitvoeren, verwerken en de opvolging van het advies aan de ondernemers.
  • Planningsoverzicht voor het bezoeken van ondernemers.

Verwerking resultaten

Op basis van de ingevulde checklists kunnen gemeenten en politie conclusies trekken welke maatregelen met name worden ingezet in hun gemeente of regio. Daarmee wordt ook duidelijk op welke maatregelen extra geïnvesteerd kan worden.

De volgende formulieren helpen bij de verwerking van de ingevulde checklists:

  • Verzamellijst resultaten: per ondernemer wordt ingevuld welke maatregelen wel en niet worden genomen. Per maatregelen wordt opgeteld en percentages berekend. Een door Eindhoven ingevulde lijst is hierbij opgenomen.
  • Voorbeeld presentatie resultaten: bij de presentatie van de resultaten in Eindhoven worden de maatregelen onderverdeeld naar degenen die het meest, minder en minst worden ingezet (respectievelijk groen, oranje en rood gekleurd). Zo zie je in één oogopslag op welke maatregelen lokaal meer ingezet kan worden.