Product toegevoegd aan winkelmand
 

Overvallen


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Secondant: ‘Als de slagingskans nul is, geven plofkrakers het op’

  15 februari 2023

  Nu de Nederlandse geldautomaten zo goed zijn beveiligd dat criminelen er nauwelijks nog buit uit kunnen halen, zijn ‘onze’ plofkrakers uitgeweken naar Duitsland. Alle banken in Nederland schaften zwaardere kluizen aan. “Als die gasten geen buit meer krijgen, dan vinden ze er niks meer aan”, zegt Jos van der Stap in Secondant. Hij is landelijk…

  Lees meer

  Secondant: Straatrovers zijn opvallend jong en actief

  28 november 2022

  Vergeleken met andere plegers van high impact crimes– woninginbrekers en overvallers – zijn straatrovers een opvallende groep. Dit schrijven onderzoekers van het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC) in Secondant. Zo beginnen zij hun criminele carrière vaak al vroeg en de recidive onder deze groep is relatief hoog. Waarin…

  Lees meer

  'Ze komen al met een wapen voor BigMac-geld'

  11 oktober 2022

  Twente heeft te maken met een toename van het aantal gewapende overvallen, meldt Tubantia.nl. Het baart Martijn Wildeboer, adviseur Lokale Veiligheid, zorgen. Hij vreest dan ook dat het, mede door de hoge inflatie, alleen maar erger wordt.

  Lees meer

  Met welke criminaliteit heeft het bedrijfsleven te maken?

  05 juli 2022

  In opdracht van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC) heeft Bureau Beke actuele vormen van criminaliteit waar het bedrijfsleven mee te maken heeft, onderzocht: Samen criminaliteit bestrijden. In het onderzoek is ook gekeken naar de aanpak van diverse vormen van criminaliteit.

  Lees meer

  Geen overvallen meer op maaltijdbezorgers tijdens proef met bodycams

  04 mei 2022

  De proef waarbij maaltijdbezorgers van pizzaketen Domino’s in Utrecht op pad gingen met een bodycam, was een succes. Colin Voetee, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CVV): “Sinds de start van de pilot is geen enkele bezorger van de pizzaketen in Utrecht overvallen.”

  Lees meer

  CCV-barrièremodellen als basis voor Belgisch boek

  21 april 2022

  Het eerste exemplaar van het boek  ‘Criminaliteit ontbloot. Barrièremodellen als innovatief instrument tegen criminele fenomenen’ is dinsdag uitgereikt aan de Belgische minister van Justitie, Vincent van Quickenborne. Het eerste hoofdstuk van het boek is geschreven door CCV-adviseurs Lienke Hutten, Joeri Vig en Dominique Rademaker​​​​​​​. 

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid