Product toegevoegd aan winkelmand
 

Overvallen

Documenten

Filter zoekresultaten

Evaluatie HIC Campagne Meld Misdaad Anoniem 2020

28 juli 2020

Meld Misdaad Anoniem voerde vanaf september tot november 2019 in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid campagne op 3 thema’s: straatroof, overvallen en woninginbraken. In samenwerking met de G8 gemeenten zijn de ernst en de gevolgen van HIC onder de aandacht gebracht. Bewoners werden opgeroepen om informatie te delen met M.

lees meer

'Aanpakken aan de achterkant is symptoombestrijding'

11 april 2016

Het aantal high impact crimes zoals straatroof, overvallen en woninginbraak is fors gedaald. Nu is het oppassen dat de aandacht niet verslapt en de curve weer omhoog schiet. Hanneke Sint van het ministerie van Veiligheid en Justitie is pleitbezorger van investeren aan de voorkant. "We moeten de vicieuze cirkel van kinderen die opgroeien in kansarme gezinnen verbreken."

lees meer

Terugkeer van overvallers en straatrovers naar gemeenten

29 februari 2016

Burgemeesters worden sinds 2014 geïnformeerd over de aanstaande terugkeer van (ex-)gedetineerden die zijn veroordeeld voor een straatroof of overval. Dit gebeurt in de pilot Bestuurlijke Informatie Overvallen en Straatroof (BIOS). Het project levert gemeenten niet de bijdrage die verwacht werd, blijkt uit dit onderzoek.

lees meer

Onderzoeksresultaten diefstal en agressie bij winkeliers

03 oktober 2015

In dit onderzoek wordt aan de hand van een enquête inzichtelijk gemaakt welke veiligheidsproblemen er in het winkelgebied of op het bedrijventerrein spelen. In totaal betreft het op dit moment 52.000 enquêtes met zestig uitgebreide vragen over alle aspecten van veiligheid, en over de maatregelen die de ondernemers in de KVO-gebieden nemen om de veiligheid te verbeteren. In principe vindt na ongeveer twee jaar weer een veiligheidsanalyse (1-meting) plaats. Hiermee wordt bekeken of de maatregelen, uitgevoerd na de eerste analyse, het gewenste effect hebben gesorteerd.

lees meer

Aanpak overvalcriminaliteit

25 november 2014

De landelijke aanpak van overvalcriminaliteit heeft bijgedragen aan de goede resultaten die tot nu toe zijn geboekt. De geïntegreerde aanpak, waarin alle partijen op alle niveaus naar dezelfde doelen toe werken, blijkt effectief en succesvol en kan als voorbeeld dienen op andere gebieden. Dit concludeert de Inspectie Veiligheid en Justitie.

lees meer