Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Zuid-Holland Zuid geteisterd door babbeltrucs

Meerdere inwoners van Zuid-Holland Zuid zijn de afgelopen weken slachtoffer geworden van oplichters. De politie waarschuwt voor babbeltrucs en is op zoek naar de daders. De politie kreeg meerdere aangiften binnen van mensen die het slachtoffer zijn geworden van babbeltucs in Papendrecht, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Heerjansdam en Zwijndrecht.

Hoeveel mensen er precies de dupe zijn geworden, is niet bekendgemaakt door de politie. Duidelijk is wel dat de Drechtsteden worden geteisterd door babbeltrucs. Vooral ouderen zijn het slachtoffer. De criminelen proberen ze bijvoorbeeld met een smoes een pincode van de bankpas te ontfutselen of bij iemand binnen te komen in huis.  

,,Iedere babbeltruc is er één teveel’.’

Politiewoordvoerder Wessel Stolle

,,Iedere babbeltruc is er één teveel’’, zegt politiewoordvoerder Wessel Stolle. ,,We hopen mensen bewust te maken door campagnes te voeren. Daarbij hebben we ook alerte familieleden van potentiële slachtoffers nodig.’’

Babbeltrucs, phishing en spoofing. Het is een greep uit de oplichtingsvormen waar senioren regelmatig mee te maken krijgen. In de brochure Brochure Senioren & Veiligheid staat een uitleg over de verschillende soorten oplichting. Elk onderdeel sluit af met tips wat ouderen zelf kunnen doen om dit te voorkomen. De brochure is gratis te downloaden in de CCV-webshop. Gemeenten kunnen zelf een oplage drukken met het drukbestand bij bijvoorbeeld Drukwerkdeal.nl.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid