Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Yvonne Verzijden in ToeZine: “IG’s trekken aan de bel om hun toezichtsrol nog beter te vervullen”

Een pandemie, een brief aan de politiek over de onafhankelijkheid van toezicht en de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. De nieuwe Algemeen Secretaris en Hoofd Bureau Inspectieraad Yvonne Verzijden startte in een roerige periode. Samen met ToeZine blikt ze terug op haar eerste 6 maanden en kijkt ze vooruit.

Sterk netwerk

Je stapte over van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) naar de Inspectieraad. Wat trok je aan?
"Ik kende de Inspectieraad al enigszins. Ik nam er als hoofd van de afdeling Strategische producten en Kennis van de ILT graag aan deel om kennis te delen en te halen. Het leek me mooi om vanaf de andere kant een bijdrage aan toezicht te leveren. Bij de Inspectieraad denk je breder na over hoe je toezicht invult. Het is toezicht in het kwadraat."

Hoe was je start bij de Inspectieraad in coronatijd?
“Ik ervoer een zachte landing. Natuurlijk, de coronapandemie is een lastig moment om met een nieuwe baan te beginnen. Zeker als die baan grotendeels draait om verbindingen leggen. Je kunt in deze tijd niet even een kop koffie met iemand drinken. Toch vormt de Inspectieraad ook nu een sterk netwerk. Ik kreeg van alle kanten hulp om me meteen helemaal te kunnen onderdompelen in de organisatie en mijn nieuwe rol. En leerde de medewerkers van Bureau Inspectieraad kennen als creatief en gedreven."

Lees het artikel Yvonne Verzijden: “IG’s trekken aan de bel om hun toezichtsrol nog beter te vervullen” op ToeZine.nl.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid