Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

www.raadsledenenveiligheid.nl uit de lucht, informatie blijft beschikbaar

Per 1 maart 2022 wordt de website www.raadsledenenveiligheid.nl gesloten. Raadsleden kunnen dan voor informatie over veiligheid terecht op de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. “Veiligheid heeft nog steeds een hoge prioriteit binnen gemeenten”, zegt CCV-adviseur Lilian Tieman. “Daarom is het belangrijk dat actuele informatie vindbaar blijft.”

Volgens Tieman biedt de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden een goed overzicht van allerlei relevante thema’s voor raadsleden, ook veiligheidsthema’s. “Daar staat bijvoorbeeld de woningscan voor raadsleden die het CCV aanbiedt.  We spraken onlangs met de Vereniging voor Raadsleden af dat we gezamenlijk zorgdragen dat er met regelmaat op hun site aandacht aan veiligheidsonderwerpen besteed wordt”, gaat Tieman verder. Een aantal onderwerpen van de website wordt verplaatst naar deze website van het CCV. Daarin staat bijvoorbeeld alles over het belang van een Integraal Veiligheidsplan en de rol van raadsleden hierin. Tieman: "Daarnaast zijn op de CCV-website tal van andere veiligheidsonderwerpen te vinden die voor raadsleden interessant zijn, zoals cameratoezicht en veiligheidsbeleving."

Meest logische plek voor informatie

De website www.raadsledenenveiligheid.nl werd sinds de lancering van de site goed bezocht. Vorig jaar lag het gemiddelde aantal bezoekers van de site rond de 4.000 per maand. Bezoekers keken daar vooral naar actueel nieuws en crisisbeheersing. Raadsleden vinden de websites van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (69%) en de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden (65%) echter de meest logische plek om te zoeken naar informatie voor raadsleden waaronder veiligheid.

Dat blijkt uit de CCV-benchmark ‘raadsleden en veiligheid 2021’ die het CCV vorig jaar deed in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Een minderheid sprak zich uit voor het behoud van een aparte website op het gebied van raadsleden en veiligheid. Liever zien de raadsleden meer inhoudelijke informatie over:

  • de samenhang in het lokale veiligheidsbeleid tussen het zorg en het veiligheidsdomein;
  • raadsleden en agressie;
  • een goede en effectieve wijze van invloed uitoefenen, ook op het veiligheidsbeleid. 

Het CCV blijft in contact met raadsleden

Ook raadsleden kunnen bij de CCV-adviseurs terecht met vragen over de aangeboden veiligheidsdossiers. Dit kan via dedossier op de CCV-website of door contact op te nemen met een van de CCV-adviseurs

Praktische links voor raadsleden

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid