Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Westerveld start campagne tegen ondermijning

De politie Zuidwest-Drenthe bezoekt tussen 9 en 30 mei eigenaren van schuren en loodsen in het buitengebied van Westerveld om hen te waarschuwen voor ondermijning. Samen met het Regionale informatie en Expertise centrum (RIEC Noord) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) starten ze een voorlichtingscampagne die wijst op de signalen van criminaliteit.

Vergrootglas voor huis laat wietplantage achter de deur zien

Het buitengebied is aantrekkelijk voor de georganiseerde criminaliteit. Schuren en loodsen die afgelegen liggen en/of niet meer in gebruik zijn, kunnen worden gebruikt voor onder meer witwaspraktijken, hennepkwekerijen of druglabs.

De aanpak Veilig Buitengebied helpt publieke en private partijen gezamenlijk afspraken te maken om criminaliteit aan te pakken. Dat gebeurt volgens een gestructureerd proces. Stap voor stap worden de betrokken partijen samengebracht, veiligheidsproblemen in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen. Met maatregelen zoals voorlichtingsbijeenkomsten en georganiseerd toezicht zorgen lokale partijen gezamenlijk voor een veiliger buitengebied. Bekijk het CCV-dossier Veilig Buitengebied.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid