Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Vragen over de Wet aanpak woonoverlast? Kom naar de online vragenuurtjes

Het aantal vragen over de aanpak van woonoverlast neemt toe. Elke 6 weken organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) daarom een online vragenuurtje. Heb je vragen, sluit dan ook aan!

Sinds de invoering van de Wet aanpak woonoverlast in 2017 neemt het aantal vragen over de aanpak van woonoverlast alleen maar toe. “We merken dat gemeenten, corporaties en hun partners worden geconfronteerd met veel casuïstiek, met soms zeer complexe gevallen,” vertelt Katja Steverink adviseur Woonoverlast en Veiligheid en Zorg bij het CCV.

Kennis en ervaring delen

Professionals willen kennis en ervaring delen over de aanpak in een casus en hoe ze de Wet effectief kunnen toepassen. “Ook hebben ze vragen over wat de inzet van de Wet betekent voor andere interventies, zoals de inzet van gedwongen zorg en het strafrecht. Deze vragen beantwoorden we in de online vragenuurtjes,” zegt Steverink.

Meer weten over het vragenuurtje, welke onderwerpen daar besproken worden en hoe je aansluit? Lees verder op de website woonoverlast.

Op de website staat uitgebreide informatie over woonoverlast, gedragsaanwijzingen en kun je ook je eigen casus beoordelen.

 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid