Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Veiligheidsscan voor advocaten door BORG-beveiligingsbedrijf

Advocaten kunnen hun kantoor, kantoor aan huis en digitale voetafdruk laten checken op veiligheid. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) heeft afspraken gemaakt met een BORG-beveiligingsbedrijf voor een veiligheidsscan bij advocaten die kwetsbare punten aan het licht kan brengen.

Veiligheidsscan

Het BORG-beveiligingsbedrijf is gespecialiseerd en gecertificeerd om het kantoor of woonhuis (in geval van kantoor aan huis) op een adres in Nederland te toetsen op fysieke kwetsbaarheden. Een ander onderdeel van de veiligheidsscan is de online vindbaarheid van de NAW-gegevens en andere persoonlijke openbare gegevens van een advocaat. Dit met het oog op bedreigingen die ook online plaatsvinden.

Nadat de scan is uitgevoerd, adviseren de experts van het BORG-beveiligingsbedrijf over de eventuele noodzaak en de mogelijkheden om de veiligheid van het kantoor en de medewerkers te verhogen.

Subsidie

Advocaten moeten hun werk in het kader van een goede rechtsbedeling in een veilige omgeving kunnen doen. In het afgelopen jaar zijn er meerdere situaties geweest waarbij de veiligheid van advocaten ernstig in het geding was. Op initiatief van de NOvA heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid geld ter beschikking gesteld om advocatenkantoren te laten beoordelen op hun (fysieke en digitale) kwetsbaarheid. De subsidie is toereikend voor 850 veiligheidsscans. De kosten van de veiligheidsaanpassingen aan het kantoor of de woning moeten door de advocaat zelf worden betaald.

Bronnen

Pand beveiligen?
BORG-bedrijven zijn gecertificeerd voor hun deskundigheid en het leveren van kwalitatieve beveiligingsoplossingen. Je vindt ze op Vakman. Dit geeft de zekerheid dat jouw beveiliging goed geregeld is.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid