Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Veilige heropening uitgaansleven: hete herfst?

Cafés, kroegen, maar ook discotheken en nachtclubs kunnen sinds 25 september weer gasten ontvangen zonder 1,5 meter afstand. Dansen, springen, de polonaise lopen: het mag allemaal weer. Wel zijn het coronatoegangsbewijs en de sluiting om middernacht, ook de komende tijd, verplicht. Hoe gaat dat in de praktijk? Dat lees je in het vierde artikel over de heropening van het uitgaansleven.

De heropening van het uitgaansleven kent veiligheidsrisico’s zoals: geweld, overlast, seksuele intimidatie, enzovoort. Het CCV heeft gemeenten, politie en bedrijven die extra particulier toezicht leveren, gevraagd wat hun ervaringen zijn met de openbare orde en veiligheid in het uitgaansleven sinds 25 september, en de maatregelen die zij nemen. Ook heeft Koninklijke Horeca Nederland hun ervaringen gedeeld en de media besteedden aandacht aan deze periode.

Vierde artikel uit de serie heropening horeca

Dit vierde artikel uit de serie over de heropening van de horeca is een samenvatting hiervan plus een aantal aanbevelingen en tips voor lokale maatregelen. In het artikel komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • De ervaringen met het coronatoegangsbewijs
  • Polsbandjes
  • Nieuw uitgaanspubliek
  • Drukte om middernacht
  • Drukte spreiden
  • Dronkenschap.

Lees het artikel

Lees ook de eerdere artikelen over de heropening van de horeca.
Meer informatie over corona en handhaving in de horeca vind je via: Horeca - Het CCV. Of kijk in het dossier Veilig Uitgaansgebied van het CCV

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid