Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Tweede Kamer wil mkb-keurmerk voor it-leveranciers

De Tweede Kamer heeft een motie van VVD, SP, D66 en PvdA aangenomen voor een mkb-cyberkeurmerk voor it-leveranciers. Volgens het VVD-Kamerlid Queeny Rajkowski maakt de huidige wildgroei aan it-leveranciers op gebied van cybersecurity een keuze moeilijk. 

Rajkowski: "Mkb'ers hebben vaak niet de kennis, kunde of capaciteit in huis om hun informatiebeveiliging zelfstandig op orde te krijgen. Ze krijgen om die reden ook vaak hulp van externe it-leveranciers die kunnen helpen bij hun cybersecurity-beleid." 

Keurmerk is kwaliteitsstempel

Een cyberkeurmerk past goed bij de keurmerken voor cybersecurity van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Jacco van den Heuvel, adviseur keurmerken bij het CCV meent in Computable dat je zo’n keurmerk moet zien als een kwaliteitsstempel. "Je weet dan dat je met een betrouwbare partij te maken hebt die een goede dienst levert."

CCV-keurmerk Pentesten

Om te waarborgen dat de aanbieders van pentesten kwalitatief goed werk leveren, is het CCV-keurmerk Pentesten ontwikkeld. Inmiddels hebben 13 pentesters zo’n certificaat ontvangen, terwijl nog een behoorlijk aantal aanvragen op een beoordeling wachten. Ook is een keurmerk voor ‘cybersecurity-awarenesstrainingen’ in de maak. 

Bron: computable.nl

 Het CCV-keurmerk Pentesten won in oktober dit jaar niet alleen de Computable Award in de categorie Cyber Resilience, maar bleek ook nog eens de hoogste totaalscore te hebben van alle 160 genomineerden uit 16 categorieën. 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid