Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Tweede aflevering podcast-serie over thuisprostitutie online

De 2e aflevering van de 3-delige podcast-serie ‘De toekomst van thuisprostitutie’ van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is te beluisteren. De serie maakt de verschillende uitdagingen die komen kijken bij prostitutie vanuit huis bespreekbaar.

Uitdagingen bij thuisprostitutie

Thuisprostitutie kent verschillende uitdagingen. Zo wordt de relatie met uitbuiting al snel gelegd en wordt sekswerk door de maatschappij en politiek nog altijd argwanend bekeken. Vanuit verschillende hoeken worden argumenten aangedragen om sekswerk vanuit huis te verbieden. Maar in hoeverre wordt hiermee de vrijwillige keuze van de sekswerker om vanuit huis diensten aan te bieden beperkt? 

Microfoon

Podcast-serie over thuisprostitutie

Met de podcast-serie ‘De toekomst van thuisprostitutie’ belicht het CCV de verschillende perspectieven en maakt daarmee de uitdagingen bespreekbaar. In 3 afleveringen word je meegenomen in de zienswijzen van gemeenten, sekswerkers, klanten van sekswerkers, politie en zorgverleners.

De 3 afleveringen zijn:

Aflevering 1 

De eersste aflevering is op 18 februari verschenen. In de eerste aflevering van deze podcast-serie geven de sekswerkers Jessie en Dennis een inkijkje in hun leven. Ze vertellen waarom ze voor dit beroep gekozen hebben, wie hun klanten zijn en hoe ze omgaan met het stigma dat op sekswerk rust. Ook hoor je waar ze hun werk het liefste zouden willen uitvoeren, hoe de gemeenten waarin ze wonen hiermee omgaan en welke gevolgen dit voor ze heeft. Aflevering 1 is te beluisteren via de verschillende podcast-apps.

Aflevering 2

In de tweede aflevering ‘De toekomst van thuisprostitutie; Beleid en werkelijkheid’ vertellen Foxy Angel en Linda hoe zij in het sekswerk zijn gerold en hoe zij over thuisprostitutie denken. Daarnaast hoor je hoe de gemeenten Tilburg en Lelystad hun prostitutiebeleid invullen. Deze gemeenten hebben bewust de keuze gemaakt om prostitutie vanuit woningen toe te staan. Ook krijg je meer achtergrondinformatie van prostitutie- en gezondheidscentrum P&G292 (een samenwerkingsverband tussen HVO-Querido en de GGD Amsterdam) en het team mensenhandel van de politie. De tweede aflevering is vanaf vandaag te beluisteren.

Aflevering 3

De derde aflevering ‘De toekomst van thuisprostitutie; Zorgelijk of zorgend?’ is vanaf donderdag 18 maart te beluisteren. In deze aflevering hoor je welke taken en uitdagingen handhavers, de GGD en de politie hebben om misstanden onder sekswerkers aan te pakken en wat dit betekent voor thuisprostituees.

Afleveringen beluisteren

Je kunt de afleveringen van de podcast-serie ‘De toekomst van thuisprostitutie’ beluisteren via een van de volgende podcast-apps:

Wil je geen aflevering missen? Abonneer je dan op het podcastkanaal van het CCV. Je krijgt dan vanzelf een seintje als de volgende aflevering online staat.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid