Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

ToeZine: Vide-voorzitter Hanzo van Beusekom blikt terug en vooruit

Als nieuwe voorzitter van beroepsvereniging Vide heeft Hanzo van Beusekom zicht op de ontwikkelingen in toezichtsland. Hij kijkt op ToeZine.nl terug op een jaar met grote uitdagingen voor de onafhankelijkheid van toezicht en op Vide. Voor dit jaar verwacht hij dat samenwerkingsverbanden binnen toezicht zich versterken en hoopt hij op de juíste aandacht voor toezicht.

Al zijn hele loopbaan houdt Van Beusekom zich bezig met hetzelfde: nadenken hoe toezichthoudende organisaties én toezichthouders kunnen bijdragen aan het publiek belang. En dat is ook precies waar hij zich als voorzitter van Vide voor kan inzetten. 

Toezicht in 2023

Voor 2023 verwacht de Vide-voorzitter dat de aankomende Wet op de rijksinspecties heel belangrijk is voor de onafhankelijkheid van inspecties. "Om dit mogelijk te maken, heb je toezichthouders met een brede blik nodig en bestuurders die verder kijken dan de eigen organisatie.” Daarnaast verwacht hij meer samengestelde problemen in 2023 waar toezichthouders gezamenlijk op gaan inspringen. Ook de toenemende impact van digitalisering gaan we volgens hem terugzien in 2023. 

Lees het hele artikel op ToeZine.nl

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid