Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

ToeZine - Toezicht op AI: kijk jij al vooruit?

Toepassingen met artificial intelligence (AI) nemen de komende 5 jaar een vlucht. Bij toezichthouders moet veel veranderen willen ze die ontwikkelingen bijbenen. Wat precies? Huub Janssen verdiept zich erin als kwartiermaker AI voor Agentschap Telecom (AT) en als voorzitter van de werkgroep ‘Toezicht op AI’. Hij schetst 5 uitdagingen in ToeZine en legt uit wat toezichthouders moeten doen om er wél klaar voor te zijn.

Een reis boeken, social media gebruiken of in een auto rijden. Het gebeurt nu al bijna altijd met hulp van AI. Zelflerende algoritmes helpen consumenten namelijk al om snel de goedkoopste vlucht en de beste accommodatie te vinden. Ze zorgen ook dat zij de meest relevante content op social media voorbij zien komen en veel auto’s helpen chauffeurs binnen de lijnen te blijven rijden of op gepaste afstand van hun voorganger te blijven.

Geef het nog 5 jaar en bijna niks in onze samenleving draait meer zonder de hulp van AI voorspelt Huub Janssen. “Het is belangrijk dat toezichthouders zich dit realiseren. Binnen vrijwel elke sector neemt het gebruik van AI exponentieel toe, inclusief de bijbehorende risico’s. Je moet hierop inspelen en proberen om de invloed van AI op jouw sector te voorspellen.”

Lees het artikel verder op ToeZine.nl

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid