Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

ToeZine - Inspectie SZW: ‘Door het coronavirus werken we nauwer samen met andere inspecties’

In tijden van corona ziet de Inspectie SZW erop toe dat bedrijven hun werknemers de ruimte geven om de coronaregels na te leven. Tegelijk gaat de inspectie door die regels zélf ook heel anders te werk, vertelt woordvoerder Paul van der Burg in ToeZine. Hij benoemt de beperkingen én de nieuwe kansen.

Aandacht herverdelen

Hoe heeft corona jullie manier van werken het meest beïnvloed?
“Ons focuspunt werd deels verlegd. Veel bedrijven, zoals de horeca, moesten vorig jaar dicht. Daar viel dus veel minder te inspecteren. Andere branches hebben we juist méér aandacht gegeven, zoals de vleesverwerkingsindustrie. Uit die hoek kwamen veel meldingen van besmettingen, bijvoorbeeld doordat werknemers niet genoeg afstand van elkaar konden houden. Bovendien leek het virus zich door de kou in de slachterijen sneller te verspreiden.”

“Ook een beroepsgroep als de maaltijdbezorgers hielden we scherper in de gaten. Per 1 juli 2020 moeten zij 16 jaar of ouder zijn. Maar doordat veel bedrijven door de lockdown overgingen op bezorging, was er extra veel vraag naar bezorgers. Het gevaar dat er toch nog te jonge mensen voor hen aan de slag gingen lag dus op de loer.”

Lees het artikel verder op ToeZine.nl.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid