Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

ToeZine: Betere arbeidsomstandigheden voor boa’s? Zo kan het

Boa’s en hun werk zijn vaak in het nieuws. Zeker in coronatijd is er extra aandacht geweest voor hun – vaak zware – arbeidsomstandigheden. Hoe het er nu echt voorstaat, is te vinden in het recente rapport ‘Buitengewoon Veilig. Onderzoek naar taken en arbeidsomstandigheden van boa’s en de samenwerking met de politie’. Toezine zet de belangrijkste bevindingen op een rij.

Illustratie: DSP-groep

De 24.000 boa’s van Nederland – verdeeld over 6 domeinen – hebben een steeds breder takenpakket en zijn dan ook steeds belangrijker voor de veiligheid in ons land. Zo zijn boa’s onder andere verantwoordelijk voor de aanpak van overlast, voor de handhaving van het omgevingsrecht en voor de opsporing van milieudelicten en strafbare feiten in de openbare ruimte én in het openbaar vervoer. Gezien dit takenpakket is er meer overlap met het werk van de politie en ook meer behoefte aan samenwerking.

Hoe verloopt die samenwerking tussen boa’s en de politie eigenlijk? En hoe staat het met de arbeidsomstandigheden van boa’s? Het ministerie van Justitie en Veiligheid vroeg onderzoeksbureau DSP-groep om dit in kaart te brengen. Niet eerder gingen onderzoekers voor een rapport zo uitgebreid in gesprek met boa’s, hun werkgevers, politie, gemeenten, OM en departementen.

Lees het hele artikel op ToeZine.nl

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid