Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

ToeZine: ‘Als je weet wat intern leeft, kun je focus aanbrengen’

Nanette van Schelven, directeur-generaal van de Douane, werd eind vorig jaar verkozen tot Overheidsmanager van het Jaar 2022. De jury roemt haar ‘onvermoeibare enthousiasme om zich in te zetten voor de Douane’ en noemt haar ‘een betrokken manager die heel goed weet wat er speelt in de organisatie’. Wat is de kracht van deze bevlogen topvrouw? Lees het in ToeZine.

“Ik weet nog dat ik het telefoontje kreeg met de mededeling dat ik genomineerd was voor Overheidsmanager van het Jaar 2022”, zegt Van Schelven. “Wil ik dit wel?, schoot het door mijn hoofd. Het voelt toch een beetje als zelfpromotie. Maar die gedachte verdween toen ik hoorde dat ik door medewerkers voorgedragen was. Zelfs door collega’s onafhankelijk van elkaar. Zo’n voordracht is geen sinecure. Ze hebben flinke vragenlijsten moeten invullen en goede onderbouwingen moeten geven. Dat kon ik niet negeren en naast me neerleggen.”

Van Schelven was vooral blij om te horen waaróm Douane-medewerkers voor haar in de pen waren geklommen. “Ze zeggen dat ik makkelijk benaderbaar ben en goed naar hen luister. Dat ik oog heb voor de mens. Er werken hier 6.500 medewerkers, en blijkbaar weet ik hun het gevoel te geven dat ik ze allemaal ken.”

Lees het artikel verder op ToeZine.nl

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid