Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

The Break Room: nieuw idee voor een veilige avond uit

Een veilige locatie faciliteren midden in het uitgaansgebied, om jongeren op te vangen tijdens een avondje uitgaan. Dat is het doel van The Break Room, een nieuw concept bedacht door student Nook Weiss in opdracht van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

Sinds de horeca na de coronapandemie weer is opengegaan, zijn er veel klachten over hoe jongeren zich gedragen in het uitgaansleven. Weiss onderzocht dit maatschappelijke probleem voor de afronding van haar studie Trend Research & Concept Creation in Lifestyle. Ze sprak met een mentaliteitsgroep om de pains & gains te achterhalen en bekeek relevante trends en ontwikkelingen. Het CCV begeleidde Weiss bij haar onderzoek. Op die manier ontstond het concept van The Break Room, beschreven in het conceptboek ‘Het nieuwe uitgaan’.

Veilige plek

Het doel van The Break Room is het faciliteren van een veilige plek in het uitgaansgebied, gericht op het aanleren van de juiste normen en waarden die gelden in het nachtleven. Daarnaast is het een plek waar jongeren heen worden gestuurd die zich misdragen hebben en een onveilige situatie hebben gecreëerd.

Deze tweede groep jongeren wordt in The Break Room opgevangen door ervaren personeel, dat hen begeleidt en de ongeschreven regels in het nachtleven met deze jongeren doorneemt. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het vele alcohol- en middelengebruik in het nachtleven, door verschillende problemen zoals overmatig gebruik en de effecten die het op het lichaam kan hebben, aan te kaarten.

Nieuwsgierig geworden?

Lees dan het hele onderzoek en de uitwerking van The Break Room. In het conceptboek ‘Het nieuwe uitgaan’ neemt Weiss je mee in de opzet van haar onderzoek en geeft ze een visuele presentatie van The Break Room.

Meer interventies voor een veilig uitgaansleven vind je in de Keuzewijzer Veilig Uitgaan.

 

 

The Break Room is een idee van student Nook Weiss. Het CCV begeleidde haar bij haar afstudeeropdracht voor de studie Trend Research & Concept Creation in Lifestyle. Wij zien het als onze taak om dit soort creatieve en kansrijke ideeën te delen.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid