Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

‘The Administrative War on Drugs’ wint Ben Feringa Impact Award

Michelle Bruijn (links op de foto) heeft dit jaar met het onderzoeksproject ‘The Administrative War on Drugs’ de Ben Feringa Impact Award van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gewonnen. De RUG en Michelle Bruijn zijn al een aantal jaar intensieve samenwerkingspartners van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid voor onder meer het dossier drugscriminaliteit. Hierin wordt de wetenschap vertaald naar praktijkgerichte diensten en producten. Enkele gemeenten in Nederland dragen hier actief aan bij.

De Ben Feringa Impact Award is in 2020 in het leven geroepen om onderzoeksprojecten met aantoonbare maatschappelijke impact te onderscheiden. Dit jaar werd de prijs uitgereikt door Jette Klijnsma, juryvoorzitter van de Ben Feringa Impact Award en commissaris van de Koning van de provincie Drenthe. Michelle Bruijn is universitair docent aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid en won de prijs in de categorie 'onderzoekers' voor haar onderzoeksproject 'The Administrative War on Drugs'.

Webdossier drugscriminaliteit

Samen met onder meer Michelle Bruijn heeft het CCV de aanpak van drugscriminaliteit vertaalt naar de praktijk en het werkveld. Dit vind je terug in het webdossier drugscriminaliteit. In het dossier staat actuele informatie over bijvoorbeeld de landelijke kenniskringen, workshops voor publieke en private partijen, bevoegdheden en artikel 13 van de Opiumwet.

Bekijk het CCV-dossier Drugscriminaliteit

Over Ben Feringa

Universiteitshoogleraar en scheikundelaureaat Bernard Feringa is er vast van overtuigd dat alle kinderen een talent hebben. Het moet alleen gevonden en aangemoedigd worden. Na het winnen van de Nobelprijs voor Scheikunde in 2016, besloot Ben het belang van wetenschap bij het grote publiek te promoten. In 2020 richtte hij het Ben Feringa Fonds op, een stichting die zich hiervoor inzet. Zijn missie is de publieke belangstelling voor wetenschap te vergroten.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid