Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Studenten aan de slag met barrièremodellen op Interstedelijke Criminologie Dag

Op woensdag 24 november leverde het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) een bijdrage aan de Interstedelijke Criminologie Dag. Tijdens deze dag worden studenten en andere geïnteresseerden met workshops en lezingen bijgepraat over een actueel criminologisch thema. Dit jaar stond het thema criminele ondermijning centraal.

Criminele bedrijfsprocessen in kaart brengen

CCV-adviseurs Lienke Hutten en Joeri Vig vertelden de studenten tijdens een van de workshops meer over de barrièremodellen, waarmee het CCV samen met verschillende publieke en private partijen criminele bedrijfsprocessen in kaart brengt. Hierdoor ontstaat overzicht en dit helpt om voor iedere fase van het bedrijfsproces de juiste mix aan interventies te kiezen en zo georganiseerde criminaliteit effectief tegen te gaan.

Zelf aan de slag

Na een korte uitleg mochten de studenten zelf aan de slag: tijdens de workshop probeerden zij het bedrijfsproces met betrekking tot synthetische drugs in kaart te brengen. De studenten reageerden enthousiast op deze korte introductie met de barrièremodellen.

Organisatie

De Interstedelijke Criminologie Dag wordt jaarlijks door studenten van 3 studieverenigingen van de opleiding criminologie georganiseerd:

  • Studievereniging Corpus Delicti (Universiteit Leiden)
  • Studievereniging Crime Does Pay (Vrije Universiteit Amsterdam)
  • Studievereniging Criminologie in Actie (Erasmus Universiteit Rotterdam).

Meer over de barrièremodellen

Wil je meer weten over de barrièremodellen? Kijk op barrieremodellen.nl of neem contact op met CCV-adviseur Lienke Hutten .

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid