Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Start inschrijving Hein Roethofprijs

Ken je een goed initiatief dat criminaliteit voorkomt en sociale veiligheid bevordert? Meld dat dan voor 1 augustus aan voor de Hein Roethofprijs. De winnaar ontvangt €20.000 om het project verder uit te bouwen. De minister van Justitie en Veiligheid reikt de prijs uit op 31 oktober. De organisatie is in handen van het CCV.

De Hein Roethofprijs geeft nationale bekendheid aan projecten die werken aan de preventie van criminaliteit. De prijs, jaren geleden in het leven geroepen door het ministerie van Justitie en Veiligheid, wordt iedere 2 jaar uitgereikt aan een organisatie of samenwerkingsverband dat zich op een innovatieve, creatieve en effectieve manier richt op een probleem dat de sociale veiligheid bedreigt.

Iedereen kan deelnemen: buurtwerkers, jongerenwerkers, bewonersverenigingen, wijkraden, politie, bedrijven, verenigingen, onderwijsinstellingen, woningcorporaties, gemeenten en Openbaar Ministerie.

Lees de criteria voor deelname

Ontstaan van de prijs 

Hein Roethof was PvdA-kamerlid en begin jaren 80 was hij voorzitter van de commissie Kleine Criminaliteit van de Tweede Kamer. De commissie-Roethof kwam vooral in het nieuws door het beleidsplan Samenleving en Criminaliteit uit 1985, een krachtig pleidooi voor criminaliteitspreventie.

In 1987 riep het ministerie van Justitie en Veiligheid de Hein Roethofprijs in het leven.

Meer informatie

Voor vragen of opmerkingen over de Hein Roethofprijs kun je contact opnemen met Door van der Wiele op 06 13 350 068.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid