Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Staphorst 300ste gemeente met buurtbemiddeling

De gemeente Staphorst is de 300ste gemeente met buurtbemiddeling. Staphorst start per 1 januari en trekt hierin samen op met de gemeente Dalfsen. Maar liefst 85% van de gemeenten biedt intussen deze dienst aan inwoners aan. 

De beide gemeenten ondertekenden samen met woningcorporatie Vechtdal Wonen, Woonstichting VechtHorst, Stichting Welzijn Staphorst (SWS) en Saam Welzijn een samenwerkingsovereenkomst. Vanaf 1 januari 2021 gaan zij samen met de politie buurtbemiddeling organiseren voor inwoners in de beide gemeenten.

Buurtbemiddeling voor en door bewoners

Wethouder Alwin Mussche van de gemeente Staphorst: “Wanneer mensen gezamenlijk een oplossing bereiken voor het conflict is dit doorgaans blijvend opgelost, terwijl een van boven opgelegde oplossing de klacht niet altijd oplost. Een ontevreden klager zal dan telkens opnieuw terugkomen bij instanties. Deze aanpak is een mooi voorbeeld van ‘voor en door bewoners’ en de zelfredzaamheid van onze samenleving.”

Buurtbemiddeling om ruzie op te lossen

Het kan iedereen overkomen en ook in elke buurt voorkomen: je ergeren aan de buren. Gelukkig gaat het vaak goed, en kunnen buren prima hun ergernissen onderling oplossen. Maar soms lukt dat niet en is een normaal gesprek voeren met elkaar lastig. De ergernis kan uitlopen op ruzie en soms zelfs tot vervelende woonoverlast. Dit is voor alle betrokken partijen erg vervelend. Op tijd buurtbemiddeling inschakelen kan in veel gevallen erger voorkomen. Meer over over dit onderwerp lees je in het dossier buurtbemiddeling van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid